Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Marina SUA a concediat doi ofițeri în urma accidentului submarinului USS Connecticut

Postat la: 05.11.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Marina SUA a anunțat în 4 noiembrie a.c. că a concediat doi oficiali înalți considerați responsabili pentru recentul incident care a implicat submarinul USS Connecticut în Marea Chinei de Sud. Acest lucru s-a petrecut la scurt timp după ce un oficial militar de rang înalt a declarat că va chema la ordine persoanele responsabile pentru incidentul care a declanșat o disputa diplomatică cu Beijingul.

Viceamiralul Karl Thomas, comandantul Flotei a șaptea a SUA, a declarat că un ofițer de comandă și un tehnician sonar au fost eliberați din funcție din cauza „pierderii încrederii" în abilitățile lor. „Thomas a hotărât că o bună judecată, luarea deciziilor prudente și respectarea procedurilor necesare în planificarea navigației, execuția echipei de pază și gestionarea riscurilor ar fi putut preveni incidentul", precizează Marina SUA. Submarinul de atac cu propulsie nucleară „rămâne în Guam în timp ce este supus evaluării daunelor și se va întoarce la Bremerton, Washington, pentru reparații".

Secretarul Marinei Carlos Del Toro a declarat că Marina SUA a plănuit să tragă la răspundere oficialii dacă investigația va constata că este necesar. El a vorbit la Aspen Security Forum de la Washington, unde a comentat și rivalitatea militară a Americii cu Beijingul. Marina USA spune că investigația inițială a concluzionat că nava a lovit o formațiune geologică și nu o altă navă. Incidentul a crescut tensiunile dintre SUA și China, care existau deja din cauza creșterii rapide a prezenței militare a Beijingului în regiune, o problemă pe care Del Toro a abordat-o în cadrul conferinței de la Washington.

Secretarul Marinei SUA a spus că principalele sale priorități strategice se rezumă la „cei patru C", care „încep cu China ca cea mai importantă amenințare a noastră de actualitate",un termen pe care alți oficiali militari de top, inclusiv secretarul Apărării Lloyd Austin, l-au folosit pentru a descrie urgența cu care americanii privesc ambițiile militare ale Beijingului. „Intenția Chinei de a prelua într-o zi Taiwanul, fie pe cale pașnică, fie prin mijloace militare, are un impact grav asupra securității noastre economice... și, de altfel, asupra destabilizarii economiei globale", a mai spus Lloyd Austin.

Marian Gârleanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE