Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Marea dedolarizare: Argentina și-a plătit datoriile către FMI în yuanul chinezesc!

Postat la: 06.07.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Argentina a rambursat datorii în valoare de 2,7 miliarde USD, către Fondul Monetar Internațional (FMI) utilizând moneda chineză yuan și Drepturi Speciale de Tragere (DST). Evenimentl produs la data de 30 Iunie a.c. a marcat o premieră în istoria Argentinei, care a apelat la yuan pentru rambursarea datorie externe.

Banca Centrală a Argentinei a anunțat decizia de a include yuanul între monedele utilizate curent în sistemul bancar național, instituțiile financiare având dreptul să deschidă conturi de depunere în yuani.

În ultimul an, cooperarea financiară China-Argentinia a accelerat. Acest lucru se datorează dezvoltării sănătoase a relațiilor economice și comerciale bilaterale.

În prezent, China este unul dintre cei mai importanți parteneri comerciali ai Argentinei.

În 2022, volumul comercial bilateral a ajuns la 21,37 miliarde USD. În respect pentru opțiunile pieței, companiile din cele două țări au preferat să folosească monede naționale în afaceri și investiții, pentru a reduce costurile de schimb și riscurile ratelor valutare.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE