Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Mama Elisabetei a II-a: O regină crudă, cheltuitoare, dezgustată de evrei şi de Prinţesa Diana!

Postat la: 18.12.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Elizabeth Bowes-Lyon a fost soţia regelui George al VI-lea al Angliei şi mama actualei suverane. După decesul soţului său, i s-a spus Regina Mamă Elisabeta pentru a evita confuzia cu fiica ei, Elisabeta a II-a.

Decedată în anul 2002, la vârsta record de 102 ani, mama actualei regine a fost privită, în ultimii ani, ca un fel de bunică a Angliei şi considerată o femeie blândă şi afectuoasă, supranumită Ducesa Zâmbitoare. Cei care au cunoscut-o, însă, cu adevărat pe Regina Mamă susţin că aceasta era departe de a fi fost bunătatea întruchipată. Născută într-o familie de aristocraţi scoţieni, se pune că această Elisabeta ar fi căpătat de mică apucături de snoabă, privindu-i de sus pe cei din clasele inferioare.

Jurnaliştii britanici au scris că scopul ei a fost să se mărite cu un membru al familiei de Windsor şi că, prima dată, a pus ochii pe Prinţul moştenitor Edward, viitorul rege care a abdicat din dragoste pentru americanca divorţată Wallis Simpson. A reuşit să se mărite cu fratele mai mic al acestuia, George, care, printr-o întorsătură a destinului, a reuşit să devină rege după renunţarea fratelui său mai mare. Dar nu doar ambiţiile dinastice i-au creat acesteia portretul de regină crudă, ci şi felul ei de-a fi snob, nepoliticos şi jignitor cu oamenii de rând. "O regină crudă, cheltuitoare, dezgustată de evrei şi de Prinţesa Diana!", o descriu jurnalistii.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE