Măsurile "tehnico-militare" ale lui Putin în cazul unui eșec al negocierilor
Postat la: 25.12.2021 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Mulți oameni se află într-o ceață lingvistică și culturală în ceea ce privește semnificația exactă a măsurilor "tehnico-militare" despre care vorbește Moscova.
În ultimele zile, colegii mei din comunitatea analiștilor din Rusia au abordat întrebarea "dacă nu...". - ce poate și ce ar putea face Rusia în cazul în care negocierile cu Statele Unite cu privire la tratatele de securitate europene propuse de aceasta eșuează în termenul foarte scurt pe care rușii l-au stabilit, aparent o lună. De altfel, mă amuză faptul că purtătorii de cuvânt ai Departamentului de Stat al SUA spun că ar putea începe discuțiile cu rușii în ianuarie. Se pare că fie nu înțeleg termenul scurt pe care rușii l-au stabilit, fie cred în mod eronat că este o cacealma
Cea mai bună dintre analizele colegilor mei analiști a fost publicată ieri de fostul diplomat canadian Patrick Armstrong. Îl recomand tuturor, pentru că este în felul său liniștitor, prezentând opțiunile posibile ale rușilor, care sunt departe de a apăsa pe buton și de a ne arunca pe toți în aer, și pe ei odată cu el, scrie Réseau International.
Cu toate acestea, nu am văzut în articolul său, și nici nu găsesc în scrierile altor analiști independenți, cu atât mai puțin în paginile ziarelor noastre de mare tiraj, o explicație a ceea ce a vrut să spună Vladimir Putin atunci când a declarat inițial, și a repetat ieri în fața Colegiului Ministerului rus al Apărării, o audiență de aproximativ 100 de generali, că, dacă discuțiile cu SUA eșuează, Rusia va aplica imediat măsuri de retorsiune "tehnico-militare".
Termenul "tehnică militară" a fost preluat și vândut ca atare de aproape toate mijloacele de informare în masă. Nu se oferă nicio explicație, deoarece este foarte probabil ca nimeni să nu înțeleagă cu adevărat termenul.
Așa că am să încerc aici și acum, după ce în această dimineață am avut un moment de revelație. Termenul este la fel de evaziv ca și traducerea lui "адекватный", pe care majoritatea oamenilor (sau toate programele de traducere) îl traduc în mod eronat prin "adecvat", când în mod normal înseamnă "potrivit" sau "adecvat".
Termenul "tehnic" din frază provine de la техника, care este un mod obișnuit de a spune "echipament" în limba rusă. Termenul militar "tekhnika" se referă la obuziere motorizate, vehicule de transport de trupe, avioane de luptă etc. Tekhnika are, de asemenea, o utilizare civilă comună: echipamentul de fabrică este "tekhnika", ca în "техническое оснащение".
Așadar, ceea ce spune Putin este că rușii vor răspunde prin desfășurarea de echipamente militare. Dar ce fel de hardware este acesta? Având în vedere că o mare parte din proiectele de tratate se referă la rachetele cu rază scurtă de acțiune pe care SUA le desfășoară în Europa și speră să le desfășoare în Ucraina, este perfect logic ca răspunsul rusesc la eșecul negocierilor să nu fie invadarea Ucrainei și nici întreruperea aprovizionării cu gaz a Europei, ci desfășurarea rachetelor sale cu rază scurtă de acțiune și cu capacitate nucleară în Belarus și Kaliningrad.
Dar asta nu este tot. O desfășurare în Europa ar servi doar parțial scopului rusesc. Aceasta va declanșa o reacție furibundă în cadrul NATO, ceea ce va însemna o grămadă de discuții, dar îi va condiționa și pe europeni să accepte cu blândețe o eventuală capitulare a Statelor Unite, pe care altfel ar denunța-o ca pe o împăcare.
Așa cum am spus mai devreme, întreaga abordare a lui Putin este de a spune că Rusia este angajată într-o luptă de arme cu o singură țară, SUA. El știe că SUA nu ar putea să le pese mai puțin dacă Rusia și UE s-ar distruge reciproc: acest lucru nu ar face decât să le întărească hegemonia globală. Logica dictează că rușii ar trebui, de asemenea, să-și instaleze rachetele de croazieră hipersonice în largul coastelor SUA, așa cum a amenințat Putin acum trei ani, când a vorbit despre armele strategice de ultimă generație ale Rusiei, care erau atunci și sunt acum de neegalat în lume. Pistolul la tâmplă este cel care îi va forța pe negociatorii americani să transpire rece și să facă ceea ce trebuie făcut pentru a opri nebunia expansiunii lor spre est a NATO și planurile lor de a transforma Ucraina într-un post de atac cu rachete împotriva Rusiei. Iar europenii își vor ține gura.
Morala poveștii în apropierea sărbătorilor: lumea nu este pe cale să se sfârșească.
Gilbert Doctorow
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Descoperire de excepție: Amuleta de argint care ar putea rescrie istoria creștinismului
O amuletă de argint, veche de aproape 1.800 de ani, descoperită în Germania, oferă una dintre cele mai timpurii dovezi ale răspândirii creștinismului la nord de Alpi. Artefactul, denumit „inscripția de argint de la Frankfurt", a fost găsit în timpul unor săpături arheologice efectuate între 2017 și 2018.
-
De Solstitiul de iarna din 2024 s-a atins AGI. Cum ar putea Inteligenta Artificială să influențeze evoluția umană de acum incolo
O veste uriasa a trecut mai putin observata. Pe 21 decembrie 2024, de soltitiu de iarna, OpenAI prin ChatGPT-o3 a atins ceea ce specvialistii in domeniu spun ca e AGI (Artificial General Inteligence) adica Inteligența Artificială a inceput sa gandeasca precum cea umana, folosind algorimi complecsi, precum si o intuitie in stadiul incipient.
-
Televiziunile de știri pierd la greu banii de campanie. Politicienii au început deja să se orienteze către TikTok
Deja 65% dintre companii aleg să se promoveze pe social media, nu pe TV. Din start, este o pierdere pentru televiziuni. Dacă se vor împuțina și banii de la partide și independenți, va fi o situație destul de dificilă. Iată doar câți bani dăduseră formațiunile în campania precedentă:
-
Afacerea Rafo Onești: România e obligată să plătească zeci de milioane de euro unui oligarh rus
Statul român trebuie să-i plătească 85 de milioane de euro fostului proprietar rus al Rafo Onești, la decizia unui tribunal arbitral de la Centrul Internațional de Reglementare a Disputelor privind Investițiile de pe lângă Banca Mondială (ICSID) din SUA.
-
Serviciile ruse de informații: SBU a încercat uciderea unor ofiţeri de rang înalt şi a familiilor acestora în Moscova
Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a anunțat joi că a dejucat mai multe comploturi ale serviciilor de informaţii ucrainene (SBU) ce vizau uciderea de ofiţeri ruşi de rang înalt şi familiile acestora la Moscova, folosind bombe deghizate ca baterii externe sau dosare de documente.
-
Tarife RCA mai scumpe cu până la 30%: noile prețuri de referință ale polițelor obligatorii pentru șoferi
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunțat noile tarife de referință pentru polițele RCA, valabile în următoarele șase luni.
-
ANAF îi ia în vizor pe românii care nu își declară veniturile
Toate veniturile trebuie declarate la ANAF. Cât vine vorba despre venituri, vorbim despre banii proveniți din dividende, criptomonede, acțiuni și depozite bancare. Inclusiv cei care au deschis un depozit la bancă trebuie să raporteze acest lucru în cazul în care există o dobândă. Totodată, se mai modifică și alte aspecte importante.
-
Povestea neștiută a celei mai vechi tăblițe cu cele Zece Porunci: A fost vândută pe o sumă colosală
Pea mai veche tăbliţă cunoscută, inscripţionată cu cele Zece Porunci din Vechiul Testament, a fost vândută cu 5,04 milioane de dolari, mai mult decât dublul estimării sale maxime.
-
Politico fac e o analiză decisivă: Al treilea război mondial este deja în desfășurare!
Dacă ați fi mers pe linia frontului în primele săptămâni ale războiului din Ucraina, ați fi putut auzi strigăte în ucraineană și rusă, poate amestecate cu voci care vorbeau limbi regionale precum buryat și cecenă, scrie POLITICO.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.De ce Franța și Marea Britanie vorbesc despre trimiterea de trupe în Ucraina
- 2.Europa se pregătește pe tăcute pentru un al treilea război mondial
- 3.Europa neo-marxistilor lui Lasconi se pregătește de un mare război și investește o sumă colosală
- 4."NU facem concesii". Rusia refuză pacea propusă de Donald Trump pentru Ucraina
- 5.Trump dezvăluie lumii planul care ar putea aduce sfârşitul războiului din Ucraina. Motivul pentru care Putin s-ar putea bucura
- 6.Ce-a ratat România prin anularea alegerilor: Viktor Orban s-a întâlnit cu Donald Trump și Elon Musk - "Viitorul a început!"
- 7.Serghei Lavrov, șeful diplomației ruse, despre alegerile din România: "Chiar nu ne pasă deloc ce fac ei acolo ca să-şi justifice maşinaţiile!"
- 8.Politico fac e o analiză decisivă: Al treilea război mondial este deja în desfășurare!
- 9.Asta e America dictatorilor globalisti, fără nicio jenă: Preşedintele Joe Biden și-a grațiat propriul fiu, pe Hunter Biden
- 10.Donald Trump a blocat războiul din Ucraina: NATO a amânat deciziile
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu