ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Măcel în Coreea de Nord: Zeci de oficiali executați după inundațiile devastatoare de la sfârșitul lui iulie

Postat la: 04.09.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Coreea de Nord a executat mai mulţi oficiali guvernamentali după ce inundaţiile extinse de la sfârşitul lunii iulie au ucis mii de persoane în regiunea de nord a ţării.

Inundaţiile devastatoare ar fi ucis până la câteva mii de persoane în cea mai afectată zonă din provincia Jagang. Între 20 şi 30 de oficiali guvernamentali regionali din zona afectată de inundaţii au fost executaţi luna trecută. Kim Jong Un a declarat, în cadrul unei reuniuni de urgenţă a partidului de la sfârşitul lunii iulie, că îi va pedepsi cu stricteţe pe cei care şi-au „neglijat grav" îndatoririle şi au fost, prin urmare, responsabili pentru victime. Aparatul de propagandă al Coreei de Nord a distribuit fotografii cu Kim supervizând eforturile de salvare în urma dezastrului, dar nu a raportat niciun deces.

Conform presei de stat nord-coreene, ploile torenţiale au avariat aproximativ 4.100 de case, au măturat drumuri şi căi ferate şi au distrus aproximativ 3.000 de hectare de terenuri agricole în oraşul Sinuiju, un nod comercial legat de China printr-un pod, şi în comitatul Uiju, aflat în apropiere. Pagubele provocate de inundaţii au fost mai mari în nord, în provincia Jagang, care se află cursul superior şi mijlociu al râului Yalu, cunoscut în Coreea drept râul Amnok. Unele cadavre au fost descoperite în timpul lucrărilor de curăţare a solului, după ce nivelul apei s-a retras, a relatat postul media sud-coreean.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE