Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Liderul al Qaeda din nordul Africii, ucis într-o operaţiune a forţelor franceze

Postat la: 06.06.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Liderul al Qaeda din nordul Africii, Abdelmalek Droukdel, a fost ucis într-o operaţiune a forţelor franceze, au anunţat vineri autorităţile de la Paris, conform Reuters.

Franţa a anunţat vineri că forţele sale militare l-au ucis pe liderul organizaţiei al Qaeda din Nordul Africii, Abdelmalek Droukdel, în timpul unei operaţiunii derulate în nordul Republicii Mali.

Liderul islamist era căutat de mai mult de şapte ani.

"În 3 iunie, forţele armatei franceze, cu sprijinul partenerilor locali, l-au ucis pe emirul al Qaeda în Magrebul Islamic Abdelmalek Droukdel şi mai mulţi dintre colaboratorii săi apropiaţi, în cadrul unei operaţiuni desfăşurate în nordul Republicii Mali", a anunţat pe Twitter ministrul Apărării din Franţa Florence Parly.

Droukdel era printre cei mai experimentaţi militanţi din Nordul Africii şi unul dintre cei care au participat la preluarea zonei de nord a Republicii Mali de către militanţii islamişti. Intervenţia militară franceză din 2013 i-a îndepărtat, ajutând forţele din Mali să îşi recucerească teritoriul.

Droukdel a luptat în Afganistan şi îl avea ca model pe fostul liderl al-Qaeda din Irak Abu Musab al-Zarqawi.

În 2012, Abdelmalek Droukdel a fost condamnat la moarte de un tribunal algerian, fiind acuzat de crimă, apartenenţă la o organizaţie teroristă şi atacuri în care a folosit explozivi.

Acuzaţiile au fost formulate ca urmare a trei atacuri cu bombă organizate în Alger în aprilie 2007 şi soldate cu moartea de 22 de persoane şi cu rănirea altor 200.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE