Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












La Stampa: Va fi folosit Zelenski pentru a declanșa un război mondial?!

Postat la: 14.08.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Declarațiile lui Volodimir Zelenski privind necesitatea de a recupera Crimeea de la Rusia pot transforma criza ucraineană într-un război mondial cât se poate de real, scrie Domenico Quirico într-un articol pentru publicația italiană La Stampa.

În opinia jurnalistului, consecințele unui eventual atac al forțelor ucrainene asupra peninsulei, asupra "Sevastopolului, Dealului Malahov și a contelui Tolstoi" vor fi percepute de Moscova mult mai dur decât confruntarea din Donbass. "Dacă Zelenski, așa cum a declarat el într-unul dintre mesajele sale de seară adresate națiunii, a decis să înceapă tocmai cu Crimeea "recuperarea teritoriilor", aceste șase luni vor părea doar o etapă temporară înainte de declanșarea iadului", susține autorul articolului.

El a subliniat că liderul ucrainean nu este capabil să facă un astfel de pas disperat fără o aprobare din partea Occidentului, ceea ce, probabil, va implica Statele Unite și Europa într-o confruntare directă. "Încercarea de a readuce Crimeea în componența Ucrainei, o manevră ce nu poate fi efectuată fără "undă verde" din partea americanilor, înseamnă că ideea predominantă va deveni lupta până la victoria finală, o luptă totală, cu folosirea tuturor mijloacelor; înseamnă și lichidarea puținului rămas din posibilitatea de a se ajunge la un acord și de reglementare a intereselor, dar și a singurei căi care duce măcar la un armistițiu", a concluzionat Qurico.

Domenico Quirico este șeful secției externe de la La Stampa. În august 2011 a fost răpit în Libia și eliberat după două zile. La 9 aprilie 2013, în timp ce se află în Siria ca corespondent de război, toate urmele lui sunt pierdute. Prima știre a răpirii sale vine pe 6 iunie, când se răspândește vestea că Quirico este încă în viață. El a fost în cele din urmă eliberat la 8 septembrie 2013, după 5 luni de răpire, grație unei intervenții a statului italian, și în cele din urmă a fost adus acasă. În 2015 cu Il grande calipato a câștigat secțiunea de eseuri a Premiului Brancati.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE