Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Kissinger: Biden și administrațiile anterioare au fost influențate prea mult de aspectele interne în ceea ce privește viziunea asupra Chinei!

Postat la: 20.07.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Fostul secretar de stat american Henry Kissinger afirmă că geopolitica necesită în prezent „flexibilitate nixoniană" pentru a dezamorsa conflictele dintre Statele Unite și China, precum și cele dintre Rusia și restul Europei, relatează Bloomberg.

El spune că președintele american Joe Biden ar trebui să fie precaut să nu lase politicile interne să intervină în ceea ce privește înțelegerea „importanța permanenței Chinei".

„Biden și administrațiile anterioare au fost influențate prea mult de aspectele interne în ceea ce privește viziunea asupra Chinei", a declarat Kissinger, acum în vârstă de 99 de ani, într-un interviu acordat jurnaliștilor de la Bloomberg.

„Este important bineînțeles să împiedicăm China sau orice altă țară să atingă o stare de hegemonie. Dar acesta nu este un lucru care poate fi îndeplinit prin confruntări fără sfârșit", susține el.

Kissinger a avertizat anterior că deteriorarea relațiilor dintre SUA și China ar putea provoca „o catastrofă comparabilă cu Primul Război Mondial".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE