Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Kim Jong Un vrea să dezvolte armamentul nuclear al ţării sale într-un ritm accelerat!

Postat la: 26.04.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Liderul nord-coreean Kim Jong Un şi-a anunţat intenţia de a "întări şi dezvolta" armamentul nuclear al ţării sale, într-un discurs rostit cu ocazia unei parade militare la Phenian, au informat, marţi, mass-media oficiale.

"Vom continua să luăm măsuri pentru a întări şi a dezvolta capacităţile nucleare ale naţiunii noastre într-un ritm accelerat", a declarat Kim Jong Un, potrivit agenţiei de presă nord-coreeană KCNA. Parada a avut loc luni, în timpul sărbătorilor cu ocazia aniversării fondării forţelor armate din Coreea de Nord. Aceasta vine în timp ce Phenianul a intensificat testele armelor sale şi şi-a afişat puterea militară în contextul în care discuţiile de denuclearizare cu Statele Unite stagnează.

„Forţa nucleară a Republicii trebuie să fie pregătită să exercite oricând misiunea sa responsabilă şi descurajarea unică", a spus Kim la adunare, conform KCNA, citată de Reuters. Misiunea fundamentală a forţei nucleare a Nordului este să descurajeze războiul, dar s-ar putea să nu fie singurul scop, dacă alte ţări impun circumstanţe nedorite, a adăugat el.

Parada a prezentat cel mai mare ICBM din Coreea de Nord, The Hwasong-17, a anunţat KCNA. Racheta masivă a fost testată pentru prima dată luna trecută, dar oficialii din Coreea de Sud cred că eforturile de a efectua un test complet s-au încheiat cu o explozie peste Phenian. Presa de stat din Coreea de Nord nu a furnizat imediat imagini ale paradei de luni.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE