Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Julian Assange a câștigat în fața Curții Supreme din UK blocarea extrădării sale

Postat la: 24.01.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Înalta Curte a Marii Britanii a decis în urmă cu câteva minute că are un punct de drept discutabil pe care judecătorii de la Curtea Supremă ar putea dori să îl ia în considerare. Hotărârea înseamnă că Julian Assange fondatorul Wekeleaks că poate depune o petiție celei mai înalte instanțe din Marea Britanie pentru o audiere, oprind pentru moment orice extrădare din Marea Britanie.

El este căutat de către SUA pentru publicarea a mii de documente clasificate în 2010 și 2011. Lord Burnett, Lordul Chief Justice, a declarat că în cazul Assange a ridicat o întrebare juridică cu privire la circumstanțele în care judecătorii au primit și au luat în considerare asigurări din partea SUA cu privire la modul în care va fi tratat în închisoare.

Iar în acest moment Assange nu are nicio garanție privind o audiere, deși poate depune o petiție la Curtea Supremă. În practică, acest lucru înseamnă că litigiul său poate dura mai multe luni pentru a ajunge la o concluzie.

Stella Moris, logodnica lui Assange și mama celor doi fii ai săi, a susținut decizia Înaltei Curți ca fiind o victorie, dar a spus că „suntem departe de a obține dreptate în acest caz". Vorbind în afara tribunalului, ea a spus: „Să nu uităm că atâta timp cât acest caz nu este abandonat, atâta timp cât Julian nu este eliberat, Julian continuă să sufere. De aproape trei ani se află în închisoarea Belmarsh și suferă profund". Ea a conchis: „Lupta noastră continuă și ne vom lupta cu asta până când Julian va fi eliberat".

Marian Gârleanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE