Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Joe Biden îl acuză pe Donald Trump că vrea să fure alegerile: "Va fi scos cu armata din Casa Albă!"

Postat la: 12.06.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

În pierdere de formă electorală, Joe Biden, contracandidatul lui Donald Trump la alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie 2020, a pornit atacul împotriva preşedintelui spunând că acesta va fura alegerile şi va fi scos cu armata din Casa Albă.

Joe Biden, în vârstă de 77 de ani, este candidatul Partidului Democrat la preşedinţia SUA. Într-un interviu animatorului Trevor Noah, a declarat că este îngrijorat faţă de validitatea buletinelor de vot prin corespondenţă, trimise prin poştă, la care urmează să se recurgă în număr mare din cauza epidemiei covid-19. "Aceasta este cea mai mare îngrijorare pe care o am. Preşedintele va încerca să fure aceste alegeri", a declarat fostul vicepreşedinte american în emisiunea The Daily Show difuzată miercuri.

"Acelaşi individ a spus că toate buletinele de vot prin corespondenţă sunt frauduloase (...), în timp ce se aşează la birou, în Biroul Oval şi îşi completează buletinul de vot prin corespondenţă", a declarat Biden, referindu-se la votul preşedintelui american în alegerile primare din Florida, în martie. Trevor Noah îl întreabă, atunci, dacă se gândeşte la ceea ce va face Trump dacă va fi învins în alegeri şi va refuza să recunoască rezultatul scrutinului.

"Da, m-am gândit", îi răpunde fostul vicepreşedinte al lui Barack Obama, adăugând că armata va interveni cu siguranţă.
"Vă promit, sunt absolut convins că îl vor escorta foarte rapid afară din Casa Albă", spune Biden.
"Este o ipoteză absolut ridicolă", a reacţionat joi, la Fox News, o purtătoare de cuvânt a Casei Albe, Kayleigh McEnany.
"Lăsaţi-i pe democraţi în demagogia lor să răspândească teorii ale complotului", a adăugat ea.

Preşedintele american a glumit adesea pe tema voinţei sale de a rămâne la putere mai mult de două mandate. Secretarul Apărării Mark Esper s-a desolidarizat în mod public de preşedinte la 3 iunie, când Trump a ameninţat că scoate armata pe străzi pentru a opri insurecţia stradală. "Nu sunt în favoarea decretării stării de insurecţie", declara Esper, referindu-se la singurul text care i-ar fi permis lui Trump, comandantul suprem al forţelor americane, să desfăşoare militari activi împotriva cetăţenilor americani şi nu rezervişti din cadrul Gărzii Naţionale.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE