Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Jens Stoltenberg: Vom plăti un preț pentru sprijinul nostru pentru Ucraina. Rusia folosește energia ca armă!

Postat la: 24.08.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a subliniat necesitatea unui sprijin suplimentar pentru Ucraina. El și-a exprimat această opinie marți seară într-un interviu acordat postului german de televiziune ZDF.

"Asistăm la un sprijin fără precedent din partea aliaților europeni ai NATO, Germaniei, Canadei, Statelor Unite și a multor altor țări din întreaga lume. Astăzi am luat parte la forumul Platformei Crimeea al președintelui Ucrainei Volodimir Zelenski, iar mesajul transmis acolo de toți liderii prezenți a fost clar: suntem solidari cu Ucraina și o vom sprijini atât cât este necesar. Acesta este un mesaj din partea aliaților NATO", a declarat Stoltenberg.

„Nu spun că e ușor. Este nevoie de multă muncă. Intenționez să colaborez cu alți lideri ai Alianței Nord-Atlantice din Europa și America de Nord pentru a ne oferi sprijin suplimentar", a declarat secretarul general al NATO.

În același timp, el a menționat contribuția pe care Germania o aduce în această privință, dar și-a exprimat speranța că "Guvernul german va face mai mult".

De asemenea, Stoltenberg a avertizat că iarna viitoare va fi dură. "Vom plăti un preț pentru sprijinul nostru pentru Ucraina din cauza sancțiunilor și, bineînțeles, a faptului că Rusia folosește energia ca armă", a argumentat secretarul general al Alianței Nord-Atlantice.

Secretarul general al NATO a concluzionat că țările occidentale trebuie să continue cursul ales pentru a "crește probabilitatea unui rezultat acceptabil din punctul de vedere al Ucrainei". "Cel mai bun lucru pe care îl putem face este să oferim sprijin militar, financiar, umanitar și economic Ucrainei", a spus el.

În concluzie, Stoltenberg a menționat că sprijinul pentru Ucraina poate dura ani de zile, dar "acest lucru va avea consecințe nu numai în sfera militară, ci și în industrie", și a adăugat că este necesară creșterea producției. "În calitate de alianță NATO, avem două roluri: trebuie să sprijinim Ucraina, fiind un partener apropiat. O altă sarcină este de a preveni escaladarea războiului", a spus el, amintind că articolul 5 din Tratatul Atlanticului de Nord semnat la Washington în 1949, care prevede un răspuns colectiv în cazul unui "atac armat asupra uneia sau mai multor" țări membre NATO, este incontestabil.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE