Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Jair Bolsonaro: Vaccinul Covid te poate transforma în "crocodil" sau "femeie cu barbă"

Postat la: 18.12.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a lansat un atac vehement împotriva vaccinurilor contra COVID-19, neezitând să asigure că vaccinul de la Pfizer ar putea transforma persoanele vaccinate în "femei cu barbă" sau "în crocodil", informează vineri AFP.

"În contractul Pfizer scrie foarte clar: 'nu suntem responsabili pentru niciun fel de efecte secundare'. Dacă te transformi în crocodil, este problema ta. Dacă devii Superman, dacă unei femei începe să-i crească barbă sau dacă un bărbat începe să vorbească cu o voce efeminată, ele (laboratoarele) nu au nimic de-a face cu aceasta", a spus acesta pe un ton provocator în timpul unui discurs susţinut în oraşul Porto Seguro. Bolsonaro s-a referit la vaccinul elaborat la compania americană Pfizer în colaborare cu cea germană BioNTech, vaccin testat în Brazilia de mai multe săptămâni şi deja folosit pentru lansarea campaniei de imunizare a populaţiei Regatului Unit sau SUA. Joi, în pofida reticenţelor preşedintelui brazilian, Curtea Supremă a Braziliei a decis că vaccinarea împotriva COVID-19 este obligatorie, însă "nu forţată", în una dintre ţările cele mai îndoliate din lume, după SUA, cu aproape 185.000 de decese cauzate de COVID-19.

Aceasta înseamnă că autorităţile nu vor putea face uz de forţă pentru a obliga o persoană să se vaccineze, însă ele vor putea să o amendeze sau să-i interzică să frecventeze unele locuri publice. "Vaccinul, odată ce va fi certificat de (agenţia de reglementare în domeniu) Anvisa, va fi accesibil tuturor care îl vor. Însă eu, eu nu mă voi vaccina", a insistat Jair Bolsonaro de la Porto Seguro. "Unii spun că dau un prost exemplu. Însă imbecililor, idioţilor care spun asta, le răspund că am fost deja contaminat cu acest virus, am anticorpi, şi atunci de ce să mă vaccinez?", a continuat el, ignorând cazurile de recontaminare care au avut loc în lume, inclusiv în Brazilia.

Preşedintele brazilian s-a infectat cu noul tip de coronavirus în iulie şi s-a vindecat după circa douăzeci de zile, fără a acuza simptome grave. Brazilia, ţară de dimensiuni continentale şi cu 212 milioane de locuitori, se confruntă cu un al doilea val al pandemiei, extrem de puternic. Miercuri, Brazilia a înregistrat 70.574 de noi cazuri de COVID-19 într-o zi, numărul cel mai ridicat de la începutul pandemiei, şi aproape 1.000 de decese în 24 de ore, pentru prima dată după 30 septembrie. Vaccinarea se anunţă haotică în Brazilia, cu un plan naţional de imunizare tardiv, criticat de toate partidele, şi cu efectul disuasiv al afirmaţiilor preşedintelui Bolsonaro.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE