Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Italia: Certificatul digital COVID-19 este obligatoriu, de la 1 septembrie, şi în mijloacele de transport şi şcoli

Postat la: 01.09.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Până pe 31 decembrie 2021, certificatul digital COVID trebuie prezentat pe anumite mijloace de transport publice şi private. În special, va fi obligatoriu pe avioanele interne, nave şi feriboturi pentru transportul între regiuni.

Documentul va fi cerut şi pe trenurile Intercity, Intercity Night şi High Speed, dar şi pe autobuzele care au rute care leagă două sau trei regiuni. Totuşi, acesta nu va fi obligatoriu pentru transportul public local, atât în zona albă cât şi în cea galbenă. În schimb, purtarea măştii de protecţie este obligatorie.

Angajaţii din şcoli - profesori, portarii, personal tehnic şi administrativ - vor fi obligaţi, tot din 1 septembrie, să prezinte certificatul verde. Persoanele care nu s-au putut imuniza din diferite motive de sănătate, vor beneficia de teste gratuite plătite de Ministerul Educaţiei.

Pentru toţi ceilalţi, în absenţa certificatului verde, după 5 zile de absenţă nejustificată, se va declanşa suspendarea contractului de muncă şi a salariului, conform La Repubblica.

În prima fază, din 1 septembrie până pe 13 septembrie green pass-ul va fi verificat printr-o aplicaţie, iar după aceea este aşteptată o procedură automatizată care să accelereze verificările.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE