ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Israelul și-a numit operațiunea împotriva Iranului „Zilele pocăinței". Care este semnificația?

Postat la: 26.10.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Armata israeliană (IDF) și-a numit atacurile împotriva Iranului, desfășurate în mai multe valuri vineri seara și sâmbătă dimineața devreme, 25-26 octombrie, Operațiunea Zilele Pocăinței.

Expresia „Zilele pocăinței" se referă la cele zece zile dintre Rosh Hashanah și Yom Kippur în iudaism, cunoscute ca cele zece zile ale pocăinței. În această perioadă, oamenii sunt chemați să reflecteze asupra acțiunilor lor, să-și repare greșelile și să se întoarcă pe calea integrității, care duce la Yom Kippur, Ziua Ispășirii. Termenul ebraic teshuva, care înseamnă „întoarcere", încapsulează această idee de reînnoire spirituală și auto-îmbunătățire.

În tradiția evreiască, aceste zile sunt văzute ca o oportunitate când „porțile raiului" sunt deschise, permițând indivizilor să caute iertare și să se alinieze la valori mai înalte. Numind operațiunea după această perioadă, Israelul subliniază importanța răspunderii și a angajamentului față de protecția națională, scrie Jerusalem Post. Momentul și numele „Operațiunii Zilele Pocăinței" au mai multe semnificații simbolice.

În primul rând, marcarea unui an de la atacul Hamas, din 7 octombrie. Operațiunea a fost lansată la o zi după Simchat Tora, o dată care a marcat aniversarea tragicului incident din 7 octombrie cu un an înainte. Acest moment conferă campaniei o greutate istorică sumbră, amintind atât Israelului, cât și vecinilor săi de repercusiunile agresiunii necontrolate.

În plus, loviturile au vrut să fie un mesaj de sărbători. Lansată la scurt timp după Cele Zece Zile ale Pocăinței, operațiunea reflectă un apel la acțiune înrădăcinat într-un sentiment de reînnoire. Alegerea Israelului de a evita instalațiile nucleare și petroliere, concentrându-se în schimb asupra țintelor militare, semnalează reținere, subliniind în același timp capacitatea sa de a reacționa decisiv.

În cele din urmă, numele reprezintă răspunsul direct al Israelului la atacurile Hezbollah și Hamas susținute de Iran, precum și la amenințările tot mai mari din partea Iranului. Alegerea numelui operațiunii aliniază răspunsul militar al Israelului cu angajamentul său de autoapărare, întărind hotărârea de a contracara orice amenințare împotriva cetățenilor săi.

Numind operațiunea „Zilele pocăinței", Israelul transmite un mesaj care depășește strategia militară. Îmbină reflecția istorică cu o poziție clară privind apărarea și responsabilitatea. Numele reflectă hotărârea Israelului de a-și proteja poporul împotriva amenințărilor persistente, invocând o perioadă semnificativă din punct de vedere cultural de introspecție și întoarcere.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE