Israelul devine prima țară din lume care permite zborul dronelor mari în spațiul aerian civil. Ce se ascunde în spatele deciziei
Postat la: 15.02.2022 | Scris de: ZIUA NEWS
0
După întârzierea livrării dronei StarLiner de către Elbit Systems în Elveția, UAV-ul (vehicul aerian fără pilot) este certificat mai întâi local şi va colecta date de mediu în scopuri de securitate, scrie publicaţia The Times of Israel.
Ministerul Transporturilor a certificat drona StarLiner a companiei din industria de apărare Elbit să zboare în spațiul aerian civil, făcând Israelul prima țară din lume care permite vehiculelor aeriene fără pilot de acest tip să facă acest lucru. Autoritatea de Aviație Civilă a Statului Israel a eliberat permisul la sfârșitul lunii decembrie 2021, după o perioadă de evaluare de peste șase ani, deși compania a anunțat modificarea regulamentului abia săptămâna trecută.
„Suntem mândri să eliberăm certificatul pentru Hermes Starliner UAS, aprobându-l să zboare în spațiul aerian civil ca orice altă aeronavă civilă. Din câte știe CAAI, aceasta este o premieră mondială", a declarat șeful Autorității Aviației Civile din Israel, Joel Feldschuh, într-o declarație emisă de Elbit. UAS înseamnă sistem de aeronave fără pilot. Majoritatea UAV-urilor disponibile în prezent nu dispun de senzorii necesari pentru a opera în spațiul aerian civil fără a interfera cu alte aeronave. Drept urmare, multe țări au legi care interzic dronelor puternice care ajung la altitudini mari să zboare în spațiul aerian civil.
Drona Elbit StarLiner este o versiune modificată a lui Hermes 900, care este folosită de militarii din întreaga lume, care a fost făcută pentru a se conforma cerințelor aviației civile prin instalarea de senzori pentru a identifica alte aeronave și pentru a evita coliziunile cu acestea, un sistem suplimentar de avertizare pentru a preveni acest lucru, de la apropierea sau ciocnirea de sol, sisteme autonome de decolare și aterizare în condiții de nevizibilitate și alte modificări.
StarLiner este menit să permită guvernelor și agențiilor de securitate să adune informații la nivel intern - atât în scopuri de securitate internă, cât și pentru a urmări mediul local și schimbările climatice - în zonele în care dronele nu pot zbura în prezent. De exemplu, atunci când un Hermes 900 nemodificat a fost folosit pentru a oferi securitate suplimentară în timpul Cupei Mondiale din 2014 din Brazilia, restul spațiului aerian în care opera a trebuit să fie eliberat de trafic.
"Aprobarea acordată unui UAS pentru a zbura deasupra zonelor populate și în orice spațiu aerian civil permite guvernelor, precum și organizațiilor internaționale și comerciale să încorporeze avioane mari, fără pilot, de lungă durată, în misiuni care până acum erau efectuate doar de aeronave cu pilot", a anunţat Elbit, în comunicat. Deși certificarea se va aplica doar spațiului aerian israelian, este de așteptat să crească probabilitatea ca drona să fie acceptată la nivel internațional.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Lovitură dură pentru China! UE a pus tarife uriașe pentru mașinile electrice importate din țara asiatică
Uniunea Europeană a decis marţi să majoreze tarifele la vehiculele electrice construite în China până la 45,3%, la sfârşitul investigaţiei sale de cel mai înalt nivel care a divizat Europa şi a provocat represalii din partea Beijingului.
-
Politico: Un fost huligan de fotbal de extremă-dreapta este puternic cotat pentru alegerile prezidentiale din România
„Extravaganța alegerilor din România trezește fantomele trecutului fascist", se intitulează articolul publicat marți de Politico, cu mai puțin de o lună înainte de alegerile prezidențiale.
-
Sefa Coloniei România dă semnalul pentru linia politică viitoare care sa aprobe cum sa ne ia Occidentul resursele in continuare
Ambasadoarea SUA în România, Kathleen Kavalec, a declarat marți, la PowerShift Summit, că investitorii americani așteaptă de la majoritatea guvernamentală predictibilitate și „decizii legislative şi de fiscalitate luate în consultare cu mediul de afaceri şi cu stakeholderi":
-
Pohta ce-au pohtit: Ciolacu si cu Ciuca ar intra in turul al doilea. Nou sondaj care schimba radical perceptia electoratului
Un sondaj de opinie realizat zilele acestea la cererea Newsweek România arată că Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă vor intra în turul al doilea al alegerilor prezindențiale. PSD are 31%, iar PNL este creditat cu 20,5%. Sunt primele două partide din acest sondaj.
-
Un nou instrument al OpenAI descris ca având „robustețe și precizie la nivel uman" halucinează tratamente medicale periculoase
Gigantul tehnologic OpenAI a prezentat un nou instrument de transcripție alimentat de inteligența artificială Whisper. Potrivit companiei, acesta are „robustețe și precizie la nivel uman", potrivit Fortune.
-
Diriginții care aleargă după profesori prin școlile din România. Fiecare profesor de la clasă trebuie să confirme nota la purtare propusă pentru fiecare studiu
Până vineri, 25 octombrie, toți elevii trebuiau să aibă o notă la purtare stabilită. Acesta este primul an școlar când intră în vigoare procedură stabilită de Ministerul Educației prin ordinul de ministru nr. 5726/2024, prin care s-a decis acordarea unei note la purtare pentru fiecare modul. Problema este că normele de aplicare pentru acest ordin au fost transmise școlilor cu 3 zile înainte de încheierea primului modul de învățare din acest an școlar.
-
Ucrainienii cuceresc pas cu pas școlile românești. Bucureștiul tace
Administrația Militară Regională Cernăuți a răspuns recent solicitării Centrului Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi" din Cernăuți, dezvăluind o situație alarmantă pentru comunitatea românească din fostul raion Noua Suliță, regiunea Cernăuți.
-
Misterioasa descoperire. Rămășițele incredibile ale unei civilizații dispărute sunt considerate un miracol după 8000 de ani
La peste 2000 de metri deasupra nivelului mării, la Hartashen, un sat din colțul de nord al Armeniei, se află una dintre cele mai misterioase și totodată cel mai puțin cunoscute minuni ale umanității.
-
Tigănia PSD-AUR: Ciolacu l-a pus cu botul pe labe pe Simion cu documentele obtinute de la servicile secrete care probeaza legaturile cu FSB
În ianuarie 2024, rectorul SNSPA, Remus Pricopie, a solicitat Parlamentului României să demareze o investigație cu privire la posibilele legături ale politicianului George Simion - acum cu ambiții de prezidențiabil - cu mișcările extremiste și cu influența putinistă.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Emmanuel Todd: Va fi un șoc descoperirea scopului real al NATO
- 2.Se abate urgia peste Europa in cateva saptamâni: Ursula von der Leyen preia puteri depline în dauna statelor naționale din Uniune
- 3.FT: Ucraina a început să discute cu Occidentul despre cedarea teritoriilor către Rusia, totul pentru a opri războiul!
- 4.Le Figaro: Documente secrete dezvăluie "marele proiect" pentru prăbușirea Israelului
- 5.Război total între Viktor Orban și Ursula von der Leyen: eurodeputații i-au cântat "Bella Ciao" premierului ungar
- 6.Fiul unui oficial de al lui Zelenski a fost filmat călărind în pat zeci de teancuri cu bancnote VIDEO
- 7.Al-Qaida a comis un atac de proporții alarmante, cu sute de morți în doar câteva ore
- 8.Revoltă împotriva "Împărătesei" Ursula: Comisarul forțat să demisioneze rupe tăcerea și lansează un atac extrem de dur
- 9.Presa germană: Israelul a declarat război ordinii mondiale. Germania trebuie să intervină
- 10.REUTERS: Principalele puncte ale declarației BRICS de la Kazan
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu