Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Israelul continuă sa bombardeze masiv sudul Fâşiei Gaza la o zi după ce anunţa sfârşitul fazei „intensive" a războiului

Postat la: 17.01.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Armata israeliană a bombardat intensiv marţi Fâşia Gaza, la o zi după ce Israelul a anunţat sfârşitul - în curând - al fazei „intensive" a confruntărilor armate cu Hamas, la 102 zile de la lansarea războiului care exacerbează tensiunile în regiune.

Explozii şi tiruri de artilerie au avut loc în sudul Fâşiei Gaza marţi dimineaţa. În noaptea de luni spre marţi, armata israeliană a bombardat sectorul Khan Yunis, epicentrul operaţiunilor sale de mai multe săptămâni.

Trupele israeliene au luat ca ţintă, în nord, aproximativ 100 de instalaţii de lansare de rachete, la Beit Lahia, şi au omorât „sute de terorişti", a anunţat ea marţi.

Rachete au fost trase marţi dimineaţa din Fâşia Gaza către sudul Israelului - fără să rănească pe cineva -, potrivit autorităţilor israeliene.

Majoritatea rachetelor a fost interceptată de sistemul antitrachetă deasupra Ofakim, potrivit unor imagini AFPTV. Ca represalii, Israelul a jurat să aneantizeze Hamasul, aflat la putere în Fâşia Gaza din 2007.

Marţi, Uniunea Europeană (UE) a adăugat pe lista „teroristă" numele lui Yahya Sinwar, în vârstă de 61 de ani, liderul Hamas la Gaza, considerat arhitectul atacului de la 7 octombrie împotriva Israelului.

Ministrul israelian de externe Israel Katz a salutat o „decizie dreaptă şi morală".

Catalogat „ca şi mort" de către armata israeliană, Yahya Sinouar îşi învăluie deplasările în cel mai mare secret şi nu a apărut în mod publicn din octombrie.

În Fâşia Gaza, 24.285 de persoane au fost ucise în bombardamente şi operaţiuni militare israeliene - marea majoritate copii, adolescenţi şi femei -, adică 1% din populaţie, potrivit unui ultim bilanţ, prezentat marţi de către Ministerul Sănătăţii al Hamas, care înregistrează totodată 61.154 de răniţi.

Armata israeliană a anunţat moartea a doi militari. Bilanţul militarilor israelieni ucişi de când au intrat în Fâşia Gaza la 27 octombrie - a crescut astfel la 190.

„Noi am spus în mod clar că etapa intensivă a operaţiunilor va dura aproximativ trei luni", a anunţat luni seara ministrul israelian al Apărării Yoav Gallant.

„În nordul Fâşiei Gaza, această fază se apropie de sfârşit. În sud o vom atinge şi asta se va termina în curând", a anunţat el.

Armata a anunţat luni retragerea uneia dintre cele patru divizii angajate la Gaza.

Guvernul israelian subliniază în acelaşi timp că războiul va fi lung şi a aprobat luni un buget pe 2024 mai mare cu 15 miliarde de dolari la cheltuieli, pentru a face faţă costului conflictului.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE