Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Israelul a respins cererea SUA de a furniza Ucrainei sisteme de apărare antiaeriană Hawk!

Postat la: 26.01.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Administrația Biden a cerut Israelului să trimită Ucrainei sisteme de apărare antiaeriană MIM-23 Hawk, scoase din uz și trimise în depozite. Ministerul israelian al Apărării a răspuns solicitării SUA cu un refuz, informează publicația americană Axios.

Potrivit Axios.com, Israelul a respins până în prezent majoritatea solicitărilor Statelor Unite și Ucrainei de a furniza arme defensive moderne din cauza temerilor că o astfel de acțiune ar putea crea tensiuni în relațiile cu Rusia și ar putea afecta interesele de securitate ale Israelului în Siria.

De asemenea, Ministerul Apărării din Israel a declarat că sistemele MIM-23 Hawk nu sunt în prezent în stare de funcționare din cauza depozitării pe termen lung fără o întreținere adecvată. Cu toate acestea, oficialii israelieni au subliniat că, deși lansatoarele pot fi complet defecte, sutele de rachete interceptoare Hawk stocate în țară pot fi reparate și utilizate.

Trebuie remarcat faptul că Israelul a cumpărat sistemul Hawk de la SUA în anii 1960 pentru a se proteja de atacurile aeriene ale Egiptului și Siriei.

La 18 octombrie 2022, Ucraina a cerut oficial Israelului să înceapă să furnizeze sisteme de apărare aeriană.

Ulterior , președintele israelian Yitzhak Herzog a anunțat restricții care împiedică Ierusalimul să livreze rachete antiaeriene Ucrainei. În același timp, țara sa este pregătită să furnizeze produse neletale.

Ulterior, Israelul a oferit un alt motiv pentru care nu furnizează Ucrainei sisteme de apărare antiaeriană . Ministerul Apărării a declarat că nu are o capacitate de producție suficientă pentru a asigura furnizarea de sisteme de apărare antiaeriană pentru Ucraina.

Este puțin probabil ca noul guvern din Israel să schimbe abordarea țării față de războiul Rusiei împotriva Ucrainei , dar va continua să facă echilibristică între părți pentru a nu supăra SUA și Federația Rusă.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE