Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Israelul a anunţat al treilea lockdown după ce au fost confirmate patru cazuri cu noua tulpină de coronavirus

Postat la: 24.12.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

​​Autorităţile israeliene au anunţat joi al treilea lockdown în mai puţin de două săptămâni pentru a stopa o creşterea infecţiilor cu noul coronavirus, la câteva zile după lansarea campaniei de vaccinare la nivel naţional.

Miercuri, ministrul Sănătăţii a confirmat de altfel patru cazuri cu noua tulpină a virusului apărută în Marea Britanie. "Un lockdown general va fi impus începând de duminică, 27 decembrie, la ora 17.00 (15.00 GMT) pentru două săptămâni", a indicat biroul premierului Benjamin Netanyahu într-un comunicat.

Această măsură va putea fi reînnoită pentru două săptămâni în cazul în care numărul de noi cazuri zilnice scade sub 1.000, a adăugat el. Israelienii nu se vor putea deplasa la mai mult de un kilometru distanţă de domiciliul lor şi mare parte dintre centre comerciale vor fi închise cu excepţia livrărilor.

Vor fi interzise reuniunile cu mai mult de 10 persoane în interior şi de 20 de persoane în exterior. Israelul a înregistrat 385.022 de persoane infectate cu Covid-19, dintre care 3.150 decese, la o populaţie de 9 milioane de locuitori. Acest anunţ vine în contextul în care Israelul a lansat luni campania de vaccinare.

Săptămâna aceasta, autorităţile au interzis intrarea în ţară a celor care vin din Marea Britanie, Danemarca şi Africa de Sud, unde a fost depistată o nouă tulpină a coronavirusului. Israelul a înăsprit măsurile sanitare, impunând carantină obligatorie pentru toţi cei sosiţi în ţară.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE