Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Israelienii se revoltă in strada incendiind Ierusalimul. Sunt proteste masive împotriva premierului Netanyahu

Postat la: 27.12.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

În a doua zi de Crăciun, proteste masive au izbucnit împotriva premierului Benjamin Netanyahu, mii de israelieni manifestând pe străzile marilor orașe, iar Ierusalimul arată ca un oraș incendiat.

Sâmbătă, 26 decembrie, în mai multe orașe din Israel s-a dat adunarea pentru mișcări de stradă împotriva lui Netanyahu. Presa locală scrie că a existat chiar o tentativă de a se pătrunde în reședința primului-ministru, informație neconfirmată, însă, de autorități.

La Ierusalim au avut loc cele mai dure încleștări între manifestanți și forțele de ordine. Oamenii s-au strâns chiar în fața locuinței premierului Netanyahu, au incendiat roți de cauciuc și au aruncat cu pietre. Poliția a intervenit în forță, folosind gaze lacrimogene. Zeci de persoane au fost arestate, însă asta nu va face decât să stârnească și mai mult furia poporului, cred analiștii de politică internațională.

Totodată, în faţa sediului poliţiei din Ierusalim au avut loc ciocniri între poliţişti şi câteva sute de protestatari de dreapta care manifestau împotriva unui accident mortal în care a fost implicat un tânăr colonist evreu de 16 ani, care fugise de poliţişti. Tânărul de 16 ani aruncase anterior cu pietre asupra palestinienilor, conform informaţiilor apărute în presa israeliană. Poliţia israeliană a informat pe Twitter că, în ciocnirile violente, 11 ofiţeri au fost răniţi şi 11 manifestanţi au fost arestaţi.

Premierul Benjamin Netanyahu este acuzat de corupţie într-un proces care a început în luna mai. În acest context, în ultimele luni, proteste furioase împotriva sa au fost organizate în toată ţara. Ciocniri între susţinători şi opozanţi ai prim-ministrului conservator au fost semnalate în mai multe locuri, iar poliţia a arestat mai multe persoane.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE