Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Iranul vrea să ucidă un ambasador american, ca să răzbune moartea lui Soleimani. Mesajul transmis de Trump

Postat la: 15.09.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Iranul plănuiește să o asasineze pe ambasadoarea Statelor Unite în Africa de Sud, drept răzbunare pentru uciderea generalului Qassem Soleimani. Informația apare în rapoarte ale serviciilor americane de informații.

O sursă oficială, citată de Politico, precizează că oficialii americani știu încă din primăvară despre o amenințare general la adresa ambasadoarei Lana Marks. În ultimele săptămâni s-au obţinut însă informaţii secrete mai precise privind un atentat, în pregătiri fiind implicată ambasada iraniană la Pretoria.

Nu este clar de ce tocmai diplomata din Africa de Sud a intrat în vizorul iranienilor, dar serviciile americane cred că de vină este relația ei de prietenie pe care o are cu Donald Trump.

În vârstă de 66 de ani, Lana Marks a fost membră a clubului Mar-a-Lago deținut de Trump, înainte de a fi numită ambasadoare a SUA în Africa de SUD.

Oficialii americani cred că Iranul a luat-o în vizor și pentru că ar fi o ţintă mai uşoară decât colegii ei din țări occidentale, de exemplu, unde Statele Unite au relaţii mai strânse cu serviciile de informaţii.

Atacul asupra diplomatei ar fi doar una din opţiunile luate în considerare de Iran.

Generalul iranian Qassem Soleimani, comandantul Forţei Quds, a fost ucis de o dronă americană, în ianuarie, la Bagdad, în Irak. Ca răspuns, iranienii au atacat baze americane în Irak.

După articolul publicat în Politico, președintele american a avertizat că orice atac asupra SUA va fi urmat de un răspuns mult mai dur.

„Orice atac al Iranului, sub orice formă, împotriva Statelor Unite, va fi întâmpinat cu un atac asupra Iranului care va fi de 1.000 de ori mai mare ca mărime!", a postat președintele american Donald Trump pe Twitter.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE