Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Iranul susține că războiul din Gaza se va extinde "inevitabil". Cauza invocată de ministrul de externe iranian

Postat la: 10.11.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Iranul a avertizat că amploarea suferinţelor civile cauzate de războiul Israelului împotriva Hamas va duce inevitabil la o extindere a conflictului, în timp ce oficialii din Gaza au raportat lovituri aeriene israeliene asupra sau în apropierea mai multor spitale din enclava palestiniană, relatează Reuters.

"Din cauza sporirii intensităţii războiului împotriva rezidenţilor civili din Gaza, extinderea ariei războiului a devenit inevitabilă", i-a spus joi seara ministrul de externe iranian Hossein Amir-Abdollahian omologului său din Qatar, şeicul Mohammed Bin Abdulrahman Al Thani. Televiziunea de stat iraniană Press TV a relatat vineri despre acest comentariu, făcut în timpul unei conversaţii telefonice, menţionează Reuters.

Comentariile ministrului iranian de externe ar putea amplifica îngrijorările cu privire la faptul că eforturile diplomatice ale Washingtonului şi desfăşurarea forţelor navale americane în estul Mediteranei nu vor putea împiedica conflictul să destabilizeze şi mai mult Orientul Mijlociu.

Iranul susţine Hamas, dar afirmă că nu a jucat niciun rol în atacul sângeros al militanţilor asupra Israelului de luna trecută, care a declanşat criza. De asemenea, Iranul susţine Hezbollah, un grup militant libanez care are legături profunde cu Hamas şi Jihadul Islamic, o altă facţiune palestiniană din Gaza care este, de asemenea, susţinută de Iran.

Campania militară israeliană care durează deja de o lună şi are scopul de a elimina Hamas a făcut ca spitalele din Gaza să facă faţă cu greu, deoarece s-au terminat proviziile medicale, apa potabilă şi combustibilul pentru alimentarea generatoarelor. Bombardamentele şi asediul Israelului asupra Fâşiei Gaza din ultima lună au creat o catastrofă umanitară, mii de persoane căutând tratament medical şi adăpost în puţinele spitale rămase încă deschise, iar cele din zona de luptă operează în mare pericol.

"Ocupaţia israeliană a lansat lovituri simultane asupra mai multor spitale în ultimele ore", a acuzat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii din Gaza, Ashraf Al-Qidra, într-o intervenţie la televiziunea Al Jazeera.

Qidra a declarat că o lovitură israeliană a lovit o curte a spitalului Al Shifa, cel mai mare din oraşul Gaza, provocând victime, dar nu a oferit detalii. Israelul a declarat că Hamas a ascuns centre de comandă şi tuneluri sub Al Shifa, precum şi sub alte spitale, cum ar fi Spitalul Indonezian, acuzaţii pe care Hamas le neagă.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE