ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Iranul promite că va ataca Israelul: 'Urmează o pedeapsă aspră!' / 'Este de datoria noastră să-i răzbunăm sângele liderului Hamas'

Postat la: 31.07.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Iranul promite răzbunare după lichidarea liderului Hamas, Ismail Haniyeh. Liderul suprem Ayatollahul Ali Khamenei a promis o „pedeapsă aspră" pentru Israel după uciderea lui Haniyeh.

„Curajosul și proeminentul lider mujahedin palestinian Ismail Haniyeh s-a alăturat lui Allah în zorii nopții trecute, iar marele front al rezistenței este în doliu. Regimul sionist criminal și terorist l-a martirizat pe oaspetele nostru drag în casa noastră și ne-a îndoliat, dar a pregătit și terenul pentru o pedeapsă aspră.

Martirul Haniyeh și-a luat prețioasa viață în mâini timp de mulți ani pe câmpul luptei onorabile și era pregătit pentru martiriu, și și-a oferit copiii și poporul pe această cale. Nu i-a fost teamă să devină martir pe calea lui Dumnezeu și să-i salveze pe slujitorii lui Dumnezeu, dar considerăm că este de datoria noastră să-i răzbunăm sângele în acest incident amar și dificil care a avut loc pe teritoriul Republicii Islamice.

Transmit condoleanțe ummah-ului islamic, frontului de rezistență, națiunii curajoase și mândre a Palestinei și, în special, familiei și supraviețuitorilor martirului Haniyeh și unuia dintre tovarășii săi care a fost martirizat împreună cu el și îi cer lui Dumnezeu Atotputernic să le ridice rangul", a spus Ali Khamenei.

Preşedintele iranian a declarat că ceea ce a descris drept "invadatorii terorişti", făcând referire la Israel, vor regreta uciderea lui Ismail Haniyeh.

Preşedintele palestinian Mahmud Abbas a descris acţiunea drept un act laş. Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, nu a comentat direct asupra decesului lui Ismail, dar a afirmat că obiectivul rămâne acela de a dezescalada tensiunile, relatează BBC, potrivit Rador Radio România.

"Nu cred că războiul este inevitabil. Susţin acest lucru. Cred că există mereu posibilitatea şi oportunitatea pentru diplomaţie şi mi-aş dori ca părţile implicate să găsească aceste oportunităţi. şi, cu siguranţă, ce am văzut de-a lungul graniţei nordice cu Israelul ne îngrijorează. Vom face tot posibilul pentru a împiedica situaţia să se transforme într-un conflct mai extins", a declarat Lloyd Austin.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE