Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Iran: Televiziunea de stat a fost piratată de protestatari!

Postat la: 09.10.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Televiziunea de stat iraniană a fost aparent piratată în direct sâmbătă, un buletin de știri fiind întrerupt de un protest împotriva liderului țării. Pe ecran a apărut o mască, urmată de o imagine a liderului suprem Ali Khamenei cu flăcări în jurul său, informează bbc.com.

Grupul s-a autointitulat "Adalat Ali", sau Justiția lui Ali. Acest eveniment are loc după ce cel puțin trei persoane au fost împușcate mortal atunci când protestatarii au intrat în conflict cu forțele de securitate, în cadrul unor noi tulburări legate de moartea lui Mahsa Amini. Moartea ei a declanșat un val de proteste fără precedent în întreaga țară.

Buletinul de știri televizat de sâmbătă a fost întrerupt, în jurul orei locale 18:00, prezentâdd imagini care îl includeau pe liderul suprem al Iranului cu o țintă pe cap, fotografii cu Mahsa Amini și ale altor trei femei ucise în timpul protestelor recente.

Una dintre lozinci spune "alăturați-vă nouă și ridicați-vă", în timp ce alta "sângele tinerilor noștri curge de pe labele voastre". Întreruperea a durat doar câteva secunde înainte ca transmisiunea sa fie oprită. Astfel de manifestări de rebeliune împotriva lui Ali Khamenei sunt rare din punct de vedere istoric. Acesta deține o putere aproape totală în Iran. Dar, după moartea tinereiAmini, au existat unele disidențe deschise.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE