Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Intrăm în faza războiului religios declarat: Netanyahu citează din Biblie și ignoră apelul marilor puteri din Occident!

Postat la: 01.11.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Premierul israelian Benjamin Netanyahu citează Biblia și neagă posibilitatea unei încetări a focului. Bombardamente în timpul nopții, cel puțin încă 50 de victime. În total, peste 8.000 de oameni și-au pierdut viața în Fâșia Gaza în 24 de zile de război.

Atacurile aeriene israeliene au continuat și în noaptea de luni spre marți, în timp ce sute de mii de civili palestinieni au petrecut încă o noapte de frică în Gaza. Potrivit autorităților sanitare, au fost înregistrate alte 50 de victime.

Trupele israeliene, sprijinite de tancuri, și-au extins operațiunile terestre în interiorul Fâșiei, eliberându-l, printre altele, pe soldatul Ori Megidish, luat ostatic de Hamas în raidul din 7 octombrie. Internat, militarul este "în stare bună, sub supraveghere medicală".

La sol, trupele israeliene "au tăiat" în două drumul principal nord-sud din apropierea Gaza City, izolând efectiv orașul.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu - care a câștigat alegerile în urmă cu exact un an, încă o dată - exclude o încetare a focului în Gaza, declarând că "acesta este momentul războiului".

"Apelurile de încetare a focului sunt cereri pentru Israel să se predea Hamas, să se predea terorismului, să se predea barbariei. Nu se va întâmpla niciodată. Doamnelor și domnilor, Biblia spune că există un timp pentru pace și un timp pentru război. Acesta este timpul pentru război", a spus premierul israelian, Benjamin Netanyahu, în vârstă de 73 de ani.

Agenția ONU pentru Refugiații Palestinieni (UNRWA) raportează că criza umanitară din Gaza continuă să se agraveze. Nu sunt suficiente apă, alimente, medicamente și combustibil. Procurorul șef al Curții Penale Internaționale (CPI), Karim Khan, a declarat că blocarea ajutoarelor ar putea constitui o crimă de război.

"Vreau să subliniez în mod clar Israelului că trebuie depuse eforturi evidente, fără întârziere, pentru a garanta că civilii primesc alimente de bază, medicamente, anestezice și morfină. Auzim relatări despre operații care au loc fără aceste medicamente, ca și cum am fi în Evul Mediu", a declarat procurorul Karim Khan.

În primele ore ale dimineții de marți, 31 octombrie, sirenele pentru rachetele lansate din Gaza au sunat din nou în comunitățile israeliene din jurul Fâșiei, a informat armata de la Tel Aviv, reiterând că populația trebuie să se refugieze în adăposturi.

Israelul bombardează Fâșia Gaza ca răspuns la atacul pe scară largă al Hamas din 7 octombrie, care a provocat aproximativ 1.400 de victime. Cel puțin 239 de ostatici sunt încă în mâinile Hamas. Autoritățile sanitare palestiniene au declarat că peste 8.000 de persoane și-au pierdut viața de când a început bombardamentul Israelului.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE