Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Indignare in Mississippi dupa ce un profesor le-a cerut elevilor sa isi imagineze ca sunt sclavi si sa scrie o scrisoare celor ramasi in Africa

Postat la: 05.03.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

O tema despre sclavie data de un profesor de gimnaziu din statul Mississippi a atras critici puternice in mediul online dupa ce elevilor li s-a cerut sa isi imagineze ca sunt sclavi si sa scrie o scrisoare pentru cei ramasi acasa in Africa, relateaza Insider.

Steven Hampton, inspectorul scolar general al Comitatului Lamar, a declarat pentru televiziunea locala WDAM ca tema care a generat controversele s-a aflat la sfarsitul unei prezentari Powerpoint despre "atrocitatile si aspectele negative ale sclaviei" care a fost prezentata unor elevi din clasa a 8-a, scrie Hotnews.ro.

"Imagineaza-ti ca esti un sclav care lucreaza pe o plantatie din Mississippi" si "scrie o scrisoare familiei tale din Africa sau dintr-un alt stat american in care sa iti descrii viata", cerea tema primita de elevi. "Poti vorbi despre calatoria ta catre America precum si despre sarcinile cotidiene pe care le efectuezi", a continuat cerinta. "De asemenea ai putea dori sa vorbeste despre familia cu care traiesti/lucrezi si cum iti petreci timpul liber cand nu muncesti".

Exercitiul a fost aspru criticat pe platformele social media, multi atragand atentia ca acesta ignora faptele istorice cu privire la sclavie si sugereaza ca sclavii puteau sa citeasca sau sa scrie pentru a putea trimite scrisori. "Familia pentru care lucrezi? Vrei sa spui stapanul care te obliga sa muncesti? Familia care te ameninta cu violenta pentru a te controla? Asadar, in ziua ta libera (pe care n-ai avut-o) ai fost biciuit? Violat? Batut. Aceasta nu este o scrisoare din tabara de vara oameni buni!", a scris un utilizator pe Twitter.

Un altul a criticat sintagma "familia cu care traiesti/lucrezi" pentru a face referire la proprietarii de sclavi, afirmand ca "diminueaza ceea ce a fost de fapt sclavia si o compara cu munca de menajera". Frank Bunnell, directorul Scolii Gimnaziale Purvis, si-a cerut intre timp scuze parintilor. "O persoana ar putea citi exercitiul si trage o concluzie foarte nerealista cu privire la adevaratele tragedii care au avut loc. Nu aceasta a fost intentia".

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE