Henry Kissinger vrea ca Ucraina să renunțe la teritorii și sa negocieze cu Putin. "Un război împotriva Rusiei nu e favorabil Europei!"
Postat la: 24.05.2022 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Henry Kissinger, fost secretar de stat american, afirmă că Ucraina ar trebui să continue negocierile cu Rusia, și, eventual, să cedeze teritoriile cerute de Moscova, dacă vrea să obțină pacea pe teritoriul său. Pe lângă asta, Kissinger spune că Occidentul ar trebui să renunțe la politica agresivă îndreptată împotriva Rusiei, parte a Europei de mai bine de patru secole.
Prezent la Forumul Economic de la Davos, fostul secretar de stat american, Henry Kissinger, afirmă: "Ucraina trebuie să continue negocierile înainte de a crea tulburări și tensiuni care nu vor fi depășite cu ușurință. În mod ideal, linia de demarcație ar trebui să fie o revenire la status quo anterior. Continuarea războiului dincolo de acest punct nu ar fi despre libertatea Ucrainei, ci despre un nou război împotriva Rusiei însăși", a transmis Kissinger. "Sper că ucrainenii vor potrivi eroismul de care au dat dovadă cu înțelepciunea", a mai adăugat Henry Kissinger, fost consilier prezidențial american.
În același timp, Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, care a deschis Summitul de la Davos, transmitea faptul că lumea va fi condusă de o „forță brută", în cazul în care agresiunea Rusiei în Ucraina rămâne fără răspuns din partea comunității internaționale. Referitor la acest lucru, Kissinger spune că ar fi „fatal" ca Occidentul să fie cuprins de „o stare de spirit a momentului", ignorând puterea Federației Ruse asupra Europei.
Henry Kissinger, medaliat cu premiul Nobel pentru Pace în 1973, grație contribuției aduse stopării conflictului din Vietnam, spune că Rusia a fost, vreme de mai bine de patru secole „o parte esențială a Europei", astfel că liderii Occidentali nu ar trebui „să piardă din vedere relația pe termen lung". Altfel, Rusia ar putea încerca să creeze o alianță permanentă cu China, conform Daily Mail.
Ucraina a participat la discuțiile purtate anul acesta, în locul de întâlnire al celor mai bogaţi oameni ai lumii, cu o delegație ucraineană, în frunte cu Dmitro Kuleba, ministrul de Externe al țării. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a vorbit liderilor politici și oamenilor de afaceri, întruniți la Forumul Economic de la Davos.
„Să nu trăiți cu impresia că Ucraina poate proteja întreaga lume. Facem eforturi maxime, dar eforturile trebuie susținute și de sancțiuni. Sancțiunile trebuie să fie maxime, să pună presiune pe Rusia. Deocamdată, sancțiunile nu sunt suficient de dure. Ar trebui oprit total exportul petrolier rusesc, ar trebui o excludere completă a băncilor Rusiei din sistemul bancar global și ar trebui să nu existe niciun schimb comercial cu Rusia", a transmis președintele Volodimir Zelenski.
„Lumea nu poate fi condusă prin forță brută. Să fie luate măsuri fără precedent pentru piețele comerciale ale Rusiei (...) pentru a nu mai putea sprijini acest război criminal și sângeros. Oferim fiecărei companii care pleacă din Rusia posibilitatea de a face afaceri în Ucraina, unde sunt peste 40 de milioane de consumatori (...) pentru a arăta că, într-adevăr, susțin libertatea.
Cerem lumii să stabilească un precedent: să ia parte la reconstrucția Ucrainei. Sunt peste jumătate de trilion de dolari pierderi până în acest moment (n.a. peste 500 de miliarde de dolari)UE și alte entități internaționale au ales deja mai multe zone pentru a asigura reconstrucția și dezvoltarea comercială. Ar fi cea mai de amploare acțiune de reconstrucție în Europa a unei țări devastate de război, după al Doilea Război Mondial", a mai transmis Zelenski, în cadrul Formului Economic de la Davos.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Adevăratul motiv pentru care Donald Trump vrea să cumpere Groenlanda: Rolul strategic în economia mondială
Preocupările privind intenția lui Donald Trump de a prelua controlul asupra Groenlandei sunt și mai intense după ce acesta a fost învestit în funcție. Asta înseamnă că SUA ar putea obține o poziție strategică economică și militară extrem de importantă la nivel mondial, dacă noul președinte va obține ce își dorește, arată Radu Puiu, analist financiar în cadrul XTB România.
-
Furtuna economică perfectă. Cum arată perspectivele analiștilor financiari în timp ce Consiliul European strânge cu ușa România
Deficitul bugetului de stat prognozat pentru anul 2025 s-a majorat la valoarea medie a anticipaţiilor de 7,3% din PIB, iar anticipaţiile de creştere economică se situează la valoarea medie de 1,3%, potrivit estimărilor analiştilor Asociaţiei CFA România.
-
Donald Trump numește un controversat om de afaceri ambasador al SUA în Uniunea Europeană
Donald Trump anunță, miercuri, că l-a numit pe Andrew Puzder, fost patron al lanțurilor de fast-food Hardee's și Carl's Jr, în funcția de ambasador al Statelor Unite în Uniunea Europeană.
-
Doi experți de la Yale dezvăluie: Lovitura mortală a lui Trump care duce la sfârșitul guvernării lui Putin
Jeffrey Sonnenfeld și Steven Tian, doi experți de la Institutul Yale din Statele Unite, dezvăluie într-o analiză cum o lovitură mortală a lui Donald Trump ar putea duce la sfârșitul regimului lui Putin. Noul președinte al SUA și-a orientat poziția față de Putin, odată ce a aflat cât de slabă este cu adevărat economia Rusiei.
-
Polul Nord magnetic și-a modificat poziția neasteptat de mult: Se îndreaptă spre Rusia și poate avea consecințe grave
Spre deosebire de Polul Nord geografic, care are o amplasare fixă, poziţia Polului Nord magnetic este determinată de câmpul magnetic al Pământului, care este în continuă mişcare.
-
DAVOS - Cel mai mare fond suveran din lume avertizează: Inflaţia alimentată de tarife reprezintă unul dintre cele mai mari riscuri
CEO-ul Norges Bank Investment Management din Norvegia, care administrează cel mai mare fond suveran din lume, a declarat marţi, la Forumul Economic Mondial de la Davos, că inflaţia alimentată de tarife reprezintă unul dintre cele mai mari riscuri pentru pieţele financiare în 2025.
-
S-a aflat nota de plată pentru eliberarea de Rusia: Europa trebuie să cumpere gaze de șase miliarde de dolari de la americani
Europa ar putea fi nevoită să achiziţioneze în această vară cel puţin 100 de nave încărcate cu gaze, în valoare de aproximativ şase miliarde de dolari la preţurile actuale, pentru a înlocui stocurile de gaze, după scăderea nivelului din depozite, în urma vremii nefavorabile şi a opririi livrărilor din Rusia.
-
Călin Georgescu face o declaratie neasteptata legata de serviciile secrete si relatii cu ofiteri de informatii
Călin Georgescu, candidat independent la Președinția României, face o declarație bizară într-un interviu la Marius Tucă Show. Georgescu afirmă că are contacte în interiorul serviciilor de informații, iar „oameni de bună credință" din aceste structuri îi dau acces la rapoarte.
-
Cele mai comune probleme la buldoexcavatoare
Buldoexcavatoarele sunt utilaje esențiale în construcții, agricultură și multe alte domenii, fiind proiectate să îndeplinească sarcini diverse, precum săparea, încărcarea și manipularea materialelor. Deși sunt robuste și puternice, ca orice echipament, pot întâmpina probleme în timpul utilizării.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Efectul BRICS: Mai mult de jumătate din țările lumii boicotează dolarul american
- 2.Au ajuns-o blestemele oamenilor amărâți de care si-a batut joc: Ursula von der Leyen e grav bolnavă. Și-a anulat toate vizitele
- 3.Adevăratele planuri ale lui Donald Trump pentru România. Expert în securitate: „Acest lucru mă sperie"
- 4.Aici ar putea fi declanșat Al Treilea Război Mondial: au început pregătiri majore de apărare
- 5.De ce stârnește Elon Musk panică printre liderii europeni
- 6.Doi experți de la Yale dezvăluie: Lovitura mortală a lui Trump care duce la sfârșitul guvernării lui Putin
- 7.Miracolul argentinian se poate transforma în film de groază - Aprecierea uriașă a monedei pune presiune pe Javier Milei
- 8.Donald Trump ia în calcul posibilitatea de a declara o urgenţă economică naţională
- 9.Afacere de 300 de miliarde de euro, propusă de Zelenski lui Trump, pentru economia SUA. "Luaţi banii şi vom cumpăra toate armele din Statele Unite"
- 10.România ajunge la sapă de lemn, în timp ce economia Ungariei bubuie: salariile vor crește cu 8%, inflația fiind menținută la 3%
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu