Heirup tovărășesc! În numai opt luni Vietnamul a vaccinat anti- COVID-19, 83% dintre adulți. Unele provincii au depășit cifra de 95%
Postat la: 09.11.2021 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Peste 90 de milioane de doze de vaccinuri COVID-19 au fost administrate până în prezent în Vietnam, conform cifrelor date publicității pe Portalului Național de Vaccinuri COVID-19. În consecință, din totalul de 90.803.650 de doze, peste 61 de milioane de oameni au primit o doză, în timp ce peste 29 de milioane au primit cele două doze complete, la o populație totală de aproximativ 100 milioane de locuitori.
Într-o singură zi au fost administrate peste 1 milion de doze. Până acum, rata de acoperire a unei doze în Vietnam a ajuns la peste 83%, iar rata pentru două doze este de peste 40% din populația cu vârsta de 18 ani și peste. Cea mai recentă piatră de hotar a fost atinsă la opt luni după ce Vietnamul și-a început oficial campania de vaccinare împotriva COVID-19 la începutul lunii martie, cu prioritate pentru lucrătorii din prima linie.
Treisprezece din 63 de provincii și orașe au administrat cel puțin o doză de vaccin la peste 95% din populația cu vârsta de 18 ani și peste. Douăsprezece localități au atins o rată de acoperire de două doze pentru peste 50% din populația de 18 ani și peste. În ceea ce privește vaccinurile pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12-17 ani, până în prezent, au fost efectuate inoculări în 7 provincii. Toate injecțiile sunt sigure și nu au existat cazuri de reacții severe raportate după rapel. Pînă în prezent, aproximativ 850.000 de doze au fost administrate copiilor.
Unele localități precum HCM City au propus vaccinarea copiilor sub 12 ani. Cu toate acestea, experții au recomandat ca un astfel de program să fie luat în considerare cu atenție. Potrivit ministrului adjunct al Sănătății, Trần Văn Thuấn, rezultatele obținute în vaccinarea împotriva COVID-19 au fost foarte încurajatoare, totuși, au existat multe obstacole și inadvertențe în organizare precum și-n acuratețea datelor privind injecția și actualizările rezultatelor injectării.
Pentru a asigura o mai mare eficiență a implementării vaccinării, Ministerul Sănătății a propus Ministerului Securității Publice și Ministerului Informațiilor și Comunicațiilor să coordoneze îndeaproape și să asiste Ministerul Sănătății în aplicarea tehnologiei informației în vaccinare. Comitetele populare ale provinciilor și orașelor au fost rugate să instruiască departamentele de sănătate, informații și comunicații și poliția locală pentru a crește efectivă rata de vaccinare.
Ministerul Informațiilor și Comunicațiilor a fost responsabil pentru conectarea și partajarea datelor de vaccinare pe Platforma de management al imunizării COVID-19 pentru a asigura informații sigure și în conformitate cu legea. Autentificarea informațiilor s-a bazat pe principiul că Ministerul Sănătății autentifică informațiile privind vaccinările, în timp ce Ministerul Securității Publice autentifică informațiile privind identificarea personală.
Marian Gârleanu
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Descoperire de excepție: Amuleta de argint care ar putea rescrie istoria creștinismului
O amuletă de argint, veche de aproape 1.800 de ani, descoperită în Germania, oferă una dintre cele mai timpurii dovezi ale răspândirii creștinismului la nord de Alpi. Artefactul, denumit „inscripția de argint de la Frankfurt", a fost găsit în timpul unor săpături arheologice efectuate între 2017 și 2018.
-
De Solstitiul de iarna din 2024 s-a atins AGI. Cum ar putea Inteligenta Artificială să influențeze evoluția umană de acum incolo
O veste uriasa a trecut mai putin observata. Pe 21 decembrie 2024, de soltitiu de iarna, OpenAI prin ChatGPT-o3 a atins ceea ce specvialistii in domeniu spun ca e AGI (Artificial General Inteligence) adica Inteligența Artificială a inceput sa gandeasca precum cea umana, folosind algorimi complecsi, precum si o intuitie in stadiul incipient.
-
Televiziunile de știri pierd la greu banii de campanie. Politicienii au început deja să se orienteze către TikTok
Deja 65% dintre companii aleg să se promoveze pe social media, nu pe TV. Din start, este o pierdere pentru televiziuni. Dacă se vor împuțina și banii de la partide și independenți, va fi o situație destul de dificilă. Iată doar câți bani dăduseră formațiunile în campania precedentă:
-
Afacerea Rafo Onești: România e obligată să plătească zeci de milioane de euro unui oligarh rus
Statul român trebuie să-i plătească 85 de milioane de euro fostului proprietar rus al Rafo Onești, la decizia unui tribunal arbitral de la Centrul Internațional de Reglementare a Disputelor privind Investițiile de pe lângă Banca Mondială (ICSID) din SUA.
-
Serviciile ruse de informații: SBU a încercat uciderea unor ofiţeri de rang înalt şi a familiilor acestora în Moscova
Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a anunțat joi că a dejucat mai multe comploturi ale serviciilor de informaţii ucrainene (SBU) ce vizau uciderea de ofiţeri ruşi de rang înalt şi familiile acestora la Moscova, folosind bombe deghizate ca baterii externe sau dosare de documente.
-
Tarife RCA mai scumpe cu până la 30%: noile prețuri de referință ale polițelor obligatorii pentru șoferi
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunțat noile tarife de referință pentru polițele RCA, valabile în următoarele șase luni.
-
ANAF îi ia în vizor pe românii care nu își declară veniturile
Toate veniturile trebuie declarate la ANAF. Cât vine vorba despre venituri, vorbim despre banii proveniți din dividende, criptomonede, acțiuni și depozite bancare. Inclusiv cei care au deschis un depozit la bancă trebuie să raporteze acest lucru în cazul în care există o dobândă. Totodată, se mai modifică și alte aspecte importante.
-
Povestea neștiută a celei mai vechi tăblițe cu cele Zece Porunci: A fost vândută pe o sumă colosală
Pea mai veche tăbliţă cunoscută, inscripţionată cu cele Zece Porunci din Vechiul Testament, a fost vândută cu 5,04 milioane de dolari, mai mult decât dublul estimării sale maxime.
-
Politico fac e o analiză decisivă: Al treilea război mondial este deja în desfășurare!
Dacă ați fi mers pe linia frontului în primele săptămâni ale războiului din Ucraina, ați fi putut auzi strigăte în ucraineană și rusă, poate amestecate cu voci care vorbeau limbi regionale precum buryat și cecenă, scrie POLITICO.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.De ce Franța și Marea Britanie vorbesc despre trimiterea de trupe în Ucraina
- 2.Europa se pregătește pe tăcute pentru un al treilea război mondial
- 3.Europa neo-marxistilor lui Lasconi se pregătește de un mare război și investește o sumă colosală
- 4."NU facem concesii". Rusia refuză pacea propusă de Donald Trump pentru Ucraina
- 5.Trump dezvăluie lumii planul care ar putea aduce sfârşitul războiului din Ucraina. Motivul pentru care Putin s-ar putea bucura
- 6.Ce-a ratat România prin anularea alegerilor: Viktor Orban s-a întâlnit cu Donald Trump și Elon Musk - "Viitorul a început!"
- 7.Serghei Lavrov, șeful diplomației ruse, despre alegerile din România: "Chiar nu ne pasă deloc ce fac ei acolo ca să-şi justifice maşinaţiile!"
- 8.Politico fac e o analiză decisivă: Al treilea război mondial este deja în desfășurare!
- 9.Asta e America dictatorilor globalisti, fără nicio jenă: Preşedintele Joe Biden și-a grațiat propriul fiu, pe Hunter Biden
- 10.Donald Trump a blocat războiul din Ucraina: NATO a amânat deciziile
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu