Hürriyet: Analiștii turci suspectează o înțelegere între SUA și Rusia peste capul Turciei în Mediterana și Egee!
Postat la: 05.10.2022 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Analiza vine în contextul tensiunilor tot mai mari între Turcia și Grecia. Turcii acuză militarizarea insulelor din Estul Mării Egeea care în opinia turcilor ar fi trebuit să rămână nemilitarizate conform tratatelor internaționale.
În același timp SUA a luat partea Greciei în dispută și a ridicat embargoul armelor privind Republica Cipru. Replica imediată a Turciei a fost creșterea ajutorului militar pentru Republica Ciprului de Nord (recunoscută doar de Turcia), tratat privind zona exclusivă maritimă a Libiei și concentrare militară la granița cu Grecia.
"Dacă analizăm puţin harta... Secretul armelor Statelor Unite din Egee devine mai clar... Mai mult, iese la iveală o mare suspiciune.
- Este posibil ca SUA să nu cunoască /Tratatul de la/ Lausanne? Bineînteles că nu...
Dacă ne gândim că armele au fost aduse pe insulele din Egee împotriva Rusiei...
- Atunci ne mai rămân două alternative:
1. - Sau în interiorul NATO există suspiciuni legate de Turcia...
2. - Sau există o intensificare a neîncrederii SUA în Turcia.
Ambele sunt posibile.
La echiparea cu arme americane a insulelor dintre Lesbos şi Samos adăugaţi ridicarea embargoului asupra armelor impus Ciprului de Sud...
Şi astfel analizaţi harta...
Să privim harta
Dacă sunteţi atenţi, portul Alexandroupolis este un port foarte mare...
Dacă coborâţi, imediat după insula Imbros (Gökçeada, în lb. turcă, aparţine Turciei - n.trad.) se află insula Moudros.
Şi acolo este instalat armament.
Şi imediat urmează Lesbos. Vin avioane, rachete. După Euboea Island şi Creta, Lesbos este cea mai mare insulă a Greciei.
Dacă ne gândim la baza militară din Cipru de Sud şi Creta... Lesbos este o parte importantă din nord a scenariului foarte extins al SUA împotriva Rusiei.
Mai este şi Samos.
Sintetizând, pe aceste insule aflate la o distanţă de 3-5 mile de Turcia, este inslalat armament în ciuda /Tratatului de la/ Lausanne.
Adică SUA se instalează în Marea Egee.
Lanţ în Egee împotriva Rusiei
Bine, dar care este motivul?
Pentru ca SUA să împiedice Rusia să coboare la Marea Mediterană trecând prin strâmtori...
Cu bazele militare pe care le-a amplasat de la Alexandroupolis până la Samos şi de aici până la Creta...
Dacă ceea ce spun este corect, formează un lanţ de la Marea Egee până la Marea Mediterană.
Pofta lui Putin
Se vede că atâta timp cât lumea va tăcea, Putin nu se va opri din a pofti. A anexat Crimeea. Toată lumea a condamnat Rusia. El şi-a continuat drumul. A profitat şi de o oportunitate în Siria. Promiţând că-l va menţine pe Assad la putere, a obţinut supravegherea pe termen nelimitat a celui mai valoros port (Tartus) din Mediterana de Est. Astfel că aceste porturi sunt considerate teritorii ruseşti pentru totdeauna.
Porturi reciproce
Acum să unim porturile care au fost împărţite între SUA şi Rusia... Ne apare o astfel de hartă...
RUSIA: Rusia anexează cel mai important centru al Mării Negre, Crimeea. Câştigă un mare port, Sevastopol. Se instalează în cel mai important port din Mediterana de Est, Tartus.
SUA: Ca răspuns la mutarea Rusiei, amplasează forţe în portul Alexandroupolis, din nordul Mării Egee. Se instalează în insulele din sudul Mării Egee. În acelaşi mod, amplasează o bază militară în Creta şi ridică embargoul asupra armelor impus Ciprului de Sud, încercând să oprească extinderea Rusiei din Mediterana de Est.
Şi astfel iese la iveală "scenariul care sperie".
Adică războiul...
Poziţia Turciei
Dacă privim aceste evoluţii din punctul de vedere al Turciei, ne apare în faţă o perioadă foarte dificilă.
1. - SUA sprijină în Siria YPG (Unităţile de Apărare a Poporului, aripa militară a PYD-n.trad.), organizaţie declarată de Turcia drept teroristă. Astfel că Rusia şi Iranul constituie o zonă tampon. În acest punct, Turcia se află faţă în faţă cu SUA.
2. - SUA, sprijinind Grecia şi Ciprul grecesc cu arme împotriva Rusiei, se află şi de această dată faţă în faţă cu Turcia, dar în Marea Egee. Preşedintele Erdoğan evidenţiază în mod clar această ultimă situaţie: "Când privim /Tratatul de la/ Lausanne, pe aceste insule nu trebuie să existe armament. Dar, din păcate, pe aceste insule unde nu ar trebui să existe armament, Statele Unite nu respectă prevederile Tratatului de la Lausanne şi, în acest punct, nici ale Tratatului de la Paris - a făcut, face, aceşti paşi fără să asculte de niciunul dintre aceştia."
Da, prieteni, dacă sintetizăm toate acestea...
Traversăm o perioadă foarte dificilă. Când apar armele... Mai mult ca oricând este nevoie de diplomaţie."
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Răsturnare de situație privind DOGE, departamentul creat cu dedicație pentru Elon Musk. Ce arată ordinul semnat de Trump
Ordinul executiv semnat de președintele Donald Trump privind înființarea DOGE, departamentul pentru eficientizarea guvernului ce urmează să fie condus de Elon Musk, arată două modificări majore față de ceea ce a fost anunțat în public.
-
Planul foarte ambițios al lui Donald Trump e legat de inteligența artificială. Investiții uriașe la orizont în SUA
Președintele SUA, Donald Trump, se implică în susținerea unor investiții de sute de miliarde de dolari realizate de sectorul privat pentru a construi infrastructură de inteligență artificială în Statele Unite.
-
O scrisoare găsită: Donald Trump se reinstalează la Casa Albă și descoperă epistola lăsată de Joe Biden
Proaspăt reinstalat în Biroul Oval redecorat, Donald Trump și-a început oficial noul mandat de președinte al Statelor Unite, semnând ordine executive și interacționând cu presa într-o conferință improvizată de aproape 50 de minute.
-
Prețul aurului a atins un nou maxim istoric! Cât a ajuns să coste un gram de aur
Gramul de aur s-a scumpit miercuri cu 2,0595 lei (0,49%), până la o cotaţie de 422,4014 lei, de la 420,3419 lei, cât anunţase marţi Banca Naţională a României (BNR), înregistrând din nou o valoare record.
-
Studiu revoluționar pentru bolile oftalmologice: Vederea ar putea fi redată cu ajutorul unei molecule sintetice
SO moleculă sintetică ce a fost creată în Italia s-a dovedit capabilă să "redeştepte" neuronii retinei pentru a ţine la distanţă bolile degenerative ale ochiului, conform unui studiu recent, care oferă o speranţă împotriva orbirii progresive.
-
Trump amenință forumul de la Davos: "Cu el, trebuie să te aștepți la orice!"
La Davos, toată lumea vorbește numai despre Donald Trump. Noul președinte american a depus jurământul în funcție pe Biblie și sub cupola Capitoliului din Washington chiar în momentul în care începea cel de-al 55-lea Forum Economic Mondial desfășurat în stațiunea din Alpii elvețieni.
-
„Soarele artificial" al Chinei tocmai a doborât recordurile de fuziune, generând plasmă timp de peste 17 minute
Tocmai ne-am apropiat cu un pas de energia curată, aproape nelimitată. Reactorul EAST (Experimental Advanced Superconducting Tokamak) a menținut plasmă supraîncălzită timp de 1.066 de secunde - mai mult decât dublu față de recordul său anterior de 403 secunde.
-
Semne cerești: Cum să vedeți alinierea celor sapte planete pe firmamentul nopții
Toate planetele din sistemul nostru solar se aliniază pentru a defila simultan pe cerul nopții. Acest eveniment ceresc extraordinar va vedea cerul presărat cu șapte planete vizibile în ceea ce se numește o mare aliniere planetară.
-
Dreptul SUA asupra Canalului Panama. Cum se poate declanșa un război cu China
Conform Tratatelor Torrijos-Carter din 1977, Canalul Panama constituie un patrimoniu inalienabil al națiunii centro-americane, fapt stipulat în Constituția Republicii Panama. Canalul nu poate fi vândut, transferat, ipotecat sau înstrăinat.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Efectul BRICS: Mai mult de jumătate din țările lumii boicotează dolarul american
- 2.Politico fac e o analiză decisivă: Al treilea război mondial este deja în desfășurare!
- 3.Au ajuns-o blestemele oamenilor amărâți de care si-a batut joc: Ursula von der Leyen e grav bolnavă. Și-a anulat toate vizitele
- 4.Aici ar putea fi declanșat Al Treilea Război Mondial: au început pregătiri majore de apărare
- 5.Adevăratele planuri ale lui Donald Trump pentru România. Expert în securitate: „Acest lucru mă sperie"
- 6.De ce stârnește Elon Musk panică printre liderii europeni
- 7.Miracolul argentinian se poate transforma în film de groază - Aprecierea uriașă a monedei pune presiune pe Javier Milei
- 8.Donald Trump ia în calcul posibilitatea de a declara o urgenţă economică naţională
- 9.România ajunge la sapă de lemn, în timp ce economia Ungariei bubuie: salariile vor crește cu 8%, inflația fiind menținută la 3%
- 10.Afacere de 300 de miliarde de euro, propusă de Zelenski lui Trump, pentru economia SUA. "Luaţi banii şi vom cumpăra toate armele din Statele Unite"
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu