Hürriyet: Analiștii turci suspectează o înțelegere între SUA și Rusia peste capul Turciei în Mediterana și Egee!
Postat la: 05.10.2022 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Analiza vine în contextul tensiunilor tot mai mari între Turcia și Grecia. Turcii acuză militarizarea insulelor din Estul Mării Egeea care în opinia turcilor ar fi trebuit să rămână nemilitarizate conform tratatelor internaționale.
În același timp SUA a luat partea Greciei în dispută și a ridicat embargoul armelor privind Republica Cipru. Replica imediată a Turciei a fost creșterea ajutorului militar pentru Republica Ciprului de Nord (recunoscută doar de Turcia), tratat privind zona exclusivă maritimă a Libiei și concentrare militară la granița cu Grecia.
"Dacă analizăm puţin harta... Secretul armelor Statelor Unite din Egee devine mai clar... Mai mult, iese la iveală o mare suspiciune.
- Este posibil ca SUA să nu cunoască /Tratatul de la/ Lausanne? Bineînteles că nu...
Dacă ne gândim că armele au fost aduse pe insulele din Egee împotriva Rusiei...
- Atunci ne mai rămân două alternative:
1. - Sau în interiorul NATO există suspiciuni legate de Turcia...
2. - Sau există o intensificare a neîncrederii SUA în Turcia.
Ambele sunt posibile.
La echiparea cu arme americane a insulelor dintre Lesbos şi Samos adăugaţi ridicarea embargoului asupra armelor impus Ciprului de Sud...
Şi astfel analizaţi harta...
Să privim harta
Dacă sunteţi atenţi, portul Alexandroupolis este un port foarte mare...
Dacă coborâţi, imediat după insula Imbros (Gökçeada, în lb. turcă, aparţine Turciei - n.trad.) se află insula Moudros.
Şi acolo este instalat armament.
Şi imediat urmează Lesbos. Vin avioane, rachete. După Euboea Island şi Creta, Lesbos este cea mai mare insulă a Greciei.
Dacă ne gândim la baza militară din Cipru de Sud şi Creta... Lesbos este o parte importantă din nord a scenariului foarte extins al SUA împotriva Rusiei.
Mai este şi Samos.
Sintetizând, pe aceste insule aflate la o distanţă de 3-5 mile de Turcia, este inslalat armament în ciuda /Tratatului de la/ Lausanne.
Adică SUA se instalează în Marea Egee.
Lanţ în Egee împotriva Rusiei
Bine, dar care este motivul?
Pentru ca SUA să împiedice Rusia să coboare la Marea Mediterană trecând prin strâmtori...
Cu bazele militare pe care le-a amplasat de la Alexandroupolis până la Samos şi de aici până la Creta...
Dacă ceea ce spun este corect, formează un lanţ de la Marea Egee până la Marea Mediterană.
Pofta lui Putin
Se vede că atâta timp cât lumea va tăcea, Putin nu se va opri din a pofti. A anexat Crimeea. Toată lumea a condamnat Rusia. El şi-a continuat drumul. A profitat şi de o oportunitate în Siria. Promiţând că-l va menţine pe Assad la putere, a obţinut supravegherea pe termen nelimitat a celui mai valoros port (Tartus) din Mediterana de Est. Astfel că aceste porturi sunt considerate teritorii ruseşti pentru totdeauna.
Porturi reciproce
Acum să unim porturile care au fost împărţite între SUA şi Rusia... Ne apare o astfel de hartă...
RUSIA: Rusia anexează cel mai important centru al Mării Negre, Crimeea. Câştigă un mare port, Sevastopol. Se instalează în cel mai important port din Mediterana de Est, Tartus.
SUA: Ca răspuns la mutarea Rusiei, amplasează forţe în portul Alexandroupolis, din nordul Mării Egee. Se instalează în insulele din sudul Mării Egee. În acelaşi mod, amplasează o bază militară în Creta şi ridică embargoul asupra armelor impus Ciprului de Sud, încercând să oprească extinderea Rusiei din Mediterana de Est.
Şi astfel iese la iveală "scenariul care sperie".
Adică războiul...
Poziţia Turciei
Dacă privim aceste evoluţii din punctul de vedere al Turciei, ne apare în faţă o perioadă foarte dificilă.
1. - SUA sprijină în Siria YPG (Unităţile de Apărare a Poporului, aripa militară a PYD-n.trad.), organizaţie declarată de Turcia drept teroristă. Astfel că Rusia şi Iranul constituie o zonă tampon. În acest punct, Turcia se află faţă în faţă cu SUA.
2. - SUA, sprijinind Grecia şi Ciprul grecesc cu arme împotriva Rusiei, se află şi de această dată faţă în faţă cu Turcia, dar în Marea Egee. Preşedintele Erdoğan evidenţiază în mod clar această ultimă situaţie: "Când privim /Tratatul de la/ Lausanne, pe aceste insule nu trebuie să existe armament. Dar, din păcate, pe aceste insule unde nu ar trebui să existe armament, Statele Unite nu respectă prevederile Tratatului de la Lausanne şi, în acest punct, nici ale Tratatului de la Paris - a făcut, face, aceşti paşi fără să asculte de niciunul dintre aceştia."
Da, prieteni, dacă sintetizăm toate acestea...
Traversăm o perioadă foarte dificilă. Când apar armele... Mai mult ca oricând este nevoie de diplomaţie."
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Candidatul comun zice că nu există nicio legătură între el și partidele de la guvernare. Crin Antonescu și-a anunțat demisia din PNL
Noiua coaliție guvernamentală, formată din PSD, PNL, UDMR și minoritățile naționale, a anunțat astăzi asumarea unui candidat comun la alegerile prezidențiale de anul viitor, în persoana lui Crin Antonescu. Fostul lider al liberalilor a spus că a acceptat propunerea partidelor de a fi candidatul comun la alegerile prezidențiale viitoare.
-
Răsturnare de situație: Care a fost, de fapt, cauza decesului actorului Mircea Diaconu - Fiica acestuia, mărturii emoționante
Marele actor Mircea Diaconu s-a stins din viață cu doar 10 zile înainte de a împlini 75 de ani. Se știa că acesta se confrunta de ceva vreme cu o boală incurabilă, iar ultimele sale momente le-a petrecut pe un pat în Spitalul Fundeni.
-
Elon Musk începe Operațiunea "Resetarea": Prima mare instituție care va intra în malaxor
Omul de afaceri Elon Musk, cea mai bogată persoană din lume şi persoana desemnată de viitorul preşedinte al SUA, Donald Trump, cu reformarea administraţiei publice, a luat la ţintă Rezerva Federală americană.
-
Trădare, dar să știm și noi: 21 de parlamentari suveraniști au votat pentru noua coaliție pro europeană
Blocul suveranist suferă o lovitură extrem de grea, la primul mare test din Parlament. La votul pentru președinții Senatului și Camerei Deputaților, 21 de parlamentari care nu pot fi decât din AUR, POT sau SOS România au votat alături de coaliția pro europeană formată din PSD, PNL, UDMR și Minoritățile Naționale.
-
Controlul statului asupra vietii private: ANAF monitorizează retragerile din bancomate. Atenție la suma pe care o scoateți
Românii care retrag sume mari de bani din bancomate intră în atenția Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Instituția a anunțat că va monitoriza atent aceste tranzacții pentru a preveni fraudele fiscale.
-
Secretul murdar al Europei: Bătrânul continent se prăbușește în ritm accelerat
În contextul în care Donald Trump este pe punctul de a prelua din nou Casa Albă peste câteva săptămâni, iar economia Europei se află într-o criză din ce în ce mai gravă, temelia pe care se sprijină prosperitatea regiunii nu este doar fisurată, ci este în pericol să se prăbușească, informează Politico.
-
Donald Trump despre LGBTQ+: "Vreau să opresc delirul transexualilor. Există doar feminin și masculin"
Preşedintele ales al SUA, Donald Trump, a anunţat că doreşte să oprească „delirul transsexualilor" încă din prima sa zi la Casa Albă, luna viitoare, într-o nouă salvă a taberei republicane împotriva drepturilor comunităţii LGBTQ+.
-
„Ați omorât 19 gimnaste". Octavian Bellu și Mariana Bitang au fost desființați, în trecut, de mama unei sportive care s-a aflat sub comanda celor mai galonați antrenori din istorie
Octavian Bellu și Mariana Bitang reprezintă cel mai bun cuplu de antrenori ai lumii, fiind lăudați inclusiv în presa străină. Au pregătit generații de gimnaste și mulți sperau chiar ca FRG să îi convingă să le îndrume și pe tinerele de acum. Totuși, mama uneia dintre fostele lor eleve are o cu totul altă părere. În urmă cu ani buni, femeia, rudă cu Laurențiu Reghecampf, a trecut peste orice limită, jignindu-i și aducându-le acuzații grave.
-
Schema noului Guvern Marcel Ciolacu. Marea împărțeală pe ministere
Iată schema noului Guvern Marcel Ciolacu. Marian Neacșu, de la PSD, va fi vicepremier fără portofoliu, spun surse politice. Vicepremieri vor fi si Catalin Predoiu de la PNL si Barna Tanczos de la UDMR. Initial negocierea era fara vicepremieri.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.De ce Franța și Marea Britanie vorbesc despre trimiterea de trupe în Ucraina
- 2.Europa se pregătește pe tăcute pentru un al treilea război mondial
- 3.Europa neo-marxistilor lui Lasconi se pregătește de un mare război și investește o sumă colosală
- 4."NU facem concesii". Rusia refuză pacea propusă de Donald Trump pentru Ucraina
- 5.Trump dezvăluie lumii planul care ar putea aduce sfârşitul războiului din Ucraina. Motivul pentru care Putin s-ar putea bucura
- 6.Ce-a ratat România prin anularea alegerilor: Viktor Orban s-a întâlnit cu Donald Trump și Elon Musk - "Viitorul a început!"
- 7.Serghei Lavrov, șeful diplomației ruse, despre alegerile din România: "Chiar nu ne pasă deloc ce fac ei acolo ca să-şi justifice maşinaţiile!"
- 8.Asta e America dictatorilor globalisti, fără nicio jenă: Preşedintele Joe Biden și-a grațiat propriul fiu, pe Hunter Biden
- 9.Donald Trump a blocat războiul din Ucraina: NATO a amânat deciziile
- 10.Anunțul lui Orban, după ce a vorbit cu Putin
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu