Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Guvernul de la Minsk a demisionat în bloc. Decretul semnat sâmbătă, anunțat luni

Postat la: 17.08.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Decretul privind demisia Cabinetului de miniştri din Belarus a fost semnat sâmbătă 15 august, de preşedintele Aleksandr Lukaşenko, însă anunţul a fost făcut luni, informează Adevărul, care citează agenția rusă de presă TASS.

Guvernul şi-a depus demisia în conformitate cu Constituţia Belarusului, după ce a fost confirmat rezultatul alegerilor prezidenţiale, se precizează în decretul semnat de preşedintele Lukaşenko. În Belarus, preşedintele ţării este cel care numeşte în funcţie Cabinetul de miniştri. Potrivit presei ruse, Lukaşenko a anunţat că în mare parte deja are lista de membri ai noului Guvern.

Demisia în bloc a guvernului din Belarus are loc în contextul celor mai ample demonstrații organizate împotriva preşedintelui Lukaşenko. De asemenea, au intrat în grevă muncitorii de la cele mai importante uzine din ţară şi de la unele televiziuni publice. Cel mai amplu protest de după realegerea lui Alexander Lukașenko a avut loc duminică, 16 august, în Belarus. Aproximativ 200.000 de persoane au scandat contra președintelui care conduce țara din 1994.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE