Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Guvernul britanic amenință că va interzice Twitter și îl va încarcera pe Elon Musk dacă va permite libertatea de exprimare!

Postat la: 30.04.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Marea Britanie a amenințat că va interzice complet Twitter și îl va încarcera pe Elon Musk dacă acesta va încălca "Online Safety Bill", permițând libertatea de exprimare pe platforma sa.

Măsura a fost luată la doar câteva ore după ce UE a amenințat că va interzice complet Twitter dacă Musk va permite libertatea de exprimare pe platformă, iar SUA a amenințat că va "reforma" secțiunea 230 pentru a face companiile de social media "responsabile" pentru "răul pe care îl provoacă", scrie Reseau International.

Proiectul de lege privind siguranța online din Marea Britanie ar face obligatorie pentru rețelele de socializare abordarea atât a postărilor ilegale, cât și a materialelor "legale, dar dăunătoare", o definiție vagă care a atras critici din partea unor reprezentanți ai industriei tehnologice, care au afirmat că proiectul de lege va înăbuși libertatea de exprimare. "Twitter și toate platformele de social media trebuie să își protejeze utilizatorii de răul pe site-urile lor", a declarat un purtător de cuvânt al guvernului britanic pentru CNBC.

"Introducem noi legi privind siguranța online pentru a proteja copiii, pentru a preveni comportamentele abuzive și pentru a proteja libertatea de exprimare", a  mai declarat purtătorul de cuvânt. "Toate companiile de tehnologie care au utilizatori în Marea Britanie vor trebui să se conformeze noilor legi, în caz contrar riscând amenzi mari și blocarea site-urilor lor."

Miza pentru platforme precum Twitter ar fi și mai mare în conformitate cu proiectul de lege privind siguranța online, care amenință cu închisoarea pentru directorii de companii în cazul unor încălcări grave, precum și cu sancțiuni de până la 10% din vânzările globale anuale. Proiectul, care mai trebuie să fie aprobat de legislatorii britanici, ar trebui să devină lege în cursul acestui an.

Musk a declarat astăzi, după publicarea amenințărilor UE: "Acest lucru spune totul despre reacția extremă a celor care se tem de libertatea de exprimare. "Prin "libertatea de exprimare" înțeleg pur și simplu ceea ce este în conformitate cu legea. Sunt împotriva cenzurii care depășește cu mult legea. Dacă oamenii doresc mai puțină libertate de exprimare, vor cere guvernului să adopte legi în acest sens. Prin urmare, depășirea legii este împotriva voinței poporului", a spus Musk.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE