Giorgia Meloni e furioasă pe sefii Europei: "UE este mult prea invazivă pe plan intern și vulnerabilă pe plan extern"
Postat la: 27.06.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Premierul Italiei, Giorgia Meloni, a declarat miercuri, în Parlamentul italian, înintea ședinței Consiliului European care va avea loc jo și vineri la Bruxelles, că Europa trebuie să ia o altă direcție și „pentru a trimite un semnal, noul președinte al Comisiei Europene ar trebui să se focuseze pe debirocratizare".
În rândul cetățenilor europeni, aprobarea instituțiilor europene este „în jur de 45%. „În timp ce lipsa de interes s-a materializat cu o abținere puternică", a adăugat prim-ministrul, amintind că aceasta a fost „cea mai scăzută" cifră de prezență la vot din Italia.
„Percepția pe care au avut-o italienii și europenii este cea a unei Uniuni prea invazive și care pretinde să impună comportamentul la volan, cât de mult pământ să se cultive, cum trebuie renovată casa" și „în timp ce încearcă să reglementeze totul, ajungând la riscul omogenizării culturilor, specificităților geografice și sociale, ajunge să fie mai slabă pe scenarii globale, cu rezultatul de a deveni din ce în ce mai vulnerabilă la șocurile externe".
Europa are acum o „sarcină dificilă: trebuie să-și regândească prioritățile, abordarea și postura". „În plus, trebuie să lase statele naționale să decidă tot ceea ce nu trebuie să fie centralizat".
Meloni a vorbit despre obiectivele „apărării frontierelor externe" și cele ale combaterii „afacerilor traficanților de persoane" care sunt „sclavii mileniului trei", cu privire la imigranți. UE, leagănul civilizației occidentale, "nu mai poate accepta ca o crimă precum sclavia să fie tolerată sub alte forme."
Giorgia Meloni consideră că trebuie aplicate „memorandumurile cu Egiptul și Tunisia", trebuie analizate „cauzele care împing o persoană" să-și părăsească patria, şi este nevoie ca „unui om să i se dea dreptul de a nu fi nevoit să migreze".
„În Italia și în UE se poate intra doar legal". „Nu vom permite mafiilor să gestioneze" fluxurile, a afirmat prim-ministrul revendicându-și poziția cu privire la imigrație. "Mă uimește că nimeni nu a observat această situaţie înaintea noastră", a adăugat Meloni, referindu-se la infiltrarea crimei organizate în acordarea permiselor de ședere de muncă.
În timpul discursului său, Giorgia Meloni a reamintit de moartea lui Satnam Singh, moment în care și alți oficiali guvernamentali s-au ridicat și au aplaudat. Premierul a vorbit despre o "moarte oribilă și inumană" cu o "atitudine dezgustătoare din partea angajatorului său. Aceasta este latura cea mai proastă a Italiei care profită de pe urma disperării".
„Următoarea generație" riscă să nu existe - a continuat Giorgia Meloni în discursul său. Una dintre marile revoluții pe care Europa viitorului trebuie să le ducă mai departe este provocarea demografică și guvernul intenționează să lupte pentru a se asigura că natalitatea este inclusă în mod special printre prioritățile agendei strategice a UE. „Europa trebuie să-și pună acum problema cum să ia în considerare investițiile în rata natalității: noi credem că fiecare euro cheltuit pentru natalitate este un euro cheltuit într-un mod productiv, în Italia ca și în Europa".
Giorgia Meloni e furioasă pe „mai marii" Europei pentru că au exclus-o din negocierile pentru funcțiile de top la nivel de structuri europene. Însă adevăratele proporții ale mâniei premierului le-a arătat ea însăşi, în încheierea discursul din Parlament. Folosind tonuri foarte asemănătoare cu cele pe care le intona pentru a ataca stânga italiană, liderul dreptei lasă de înţeles că s-ar putea să nu-i dea undă verde Ursulei von der Leyen pentru un nou mandat la cârma Comisiei.
Ruptura este în aer. Iar Meloni, care are vocea joasă şi mai şi tuseşte mult, ar vrea să strige cu voce tare. Pentru ea este „inacceptabil" că negocierea pentru funcţiile de vârf a fost fost deschisă chiar înainte de votul cetățenilor europeni. Meloni amintește că instituțiile Uniunii au fost concepute „într-o logică neutră" și atacă: „Astăzi alegem să deschidem un nou scenariu și logica consensului este depășită de cea a șemineelor, unde un partid decide pentru toți. O „conventio ad excludendum" pe care am contestat-o în numele guvernului italian și pe care nu intenționez să o împărtășesc".
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Cel mai puternic om din lume îți spune ce se va întâmpla cu economia în 2025. Gigantul BlackRock dezvăluie în ce trebuie să investești
BlackRock este prezentă în acționariatul a zeci de mii de companii din întreaga lume, acolo unde a investit banii clienților săi. Având în vedere că vorbim și de active totale de peste 11 trilioane de dolari, adică 11.000 de miliarde de dolari, este evident că administratorul este unul dintre cele mai influente entități din lume.
-
CEO-ul unei companii financiare admite că poate fi înlocuit de A.I.: „Acum dispune de capacități de raționament."
Sebastian Siemiatkowski a admis că inteligența artificială (A.I.) este capabilă să îi preia atribuțiile de director general al companiei financiare Klarna, relatează Business Insider.
-
Călin Georgescu acuză că Ursula von der Leyen a fost implicată în anularea afacerilor din România
Călin Georgescu acuză că România se află într-o stare de practic război după anulare alegerilor. Georgescu spune, în presa din străinătate, că oamenii ies zilnic să protesteze. De fapt, protestele sunt organizate de AUR și nu de societatea civilă.
-
România în Schengen: o analiză economică dezvăluie dezavantajele ascunse ale integrării
România ar putea avea numeroase beneficii odată cu aderarea la spațiul Schengen, însă această schimbare vine și cu o serie de provocări și aspecte discutabile, care merită analizate cu atenție. Economistul Radu Georgescu atrage atenția asupra unor posibile implicații economice.
-
Moment astronomic extrem de rar - Se întâmplă la 160.000 de ani
O cometă strălucitoare ar putea fi vizibilă pe cerul din întreaga lume în următoarele zile, pentru prima dată în 160.000 de ani, relatează BBC.
-
China pregătește o minune științifică: "Soarele artificial" care va revoluționa energia
Un generator liniar de plasmă a atins specificaţiile de proiectare, făcând din China a doua ţară din lume, după Ţările de Jos, care dezvoltă un astfel de generator de plasmă cu flux ridicat, a anunţat marţi Institutul de Ştiinţe Fizice Hefei din cadrul Academiei Chineze de Ştiinţe.
-
Călin Georgescu, liber spre o nouă candidatură? Concluzia lui Tudorel Toader după articolele din Reuters și Politico
Eu cred că va putea sau ar trebui să poată candida, a spus Tudorel Toader despre o nouă candidatură a lui Călin Georgescu la alegerile prezidențiale. El a admis, însă, că procedura electorală nu poate fi viciată doar prin penal și că judecătorii CCR pot lua în considerare și manipulări și influențe.
-
Claudiu Târziu: „AUR nu mai este acel partid care vrea să schimbe sistemul, un partid Făt Frumos, Harap Alb sau Prâslea cel voinic" VIDEO
Copresedintele AUR Claudiu Târziu a fost invitat marti in emisiunea Denisei Rifai de pe canalul Gandul. Puteti afla ce a raspuns Tarziu la principalele intrebari ale moderatoarei:
-
Tradiția mărțișorului - de la firul alb-roșu la eleganța aurului
Mărțișorul este una dintre cele mai frumoase tradiții românești, un simbol al primăverii care transcende generații și evoluează odată cu timpul.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Efectul BRICS: Mai mult de jumătate din țările lumii boicotează dolarul american
- 2.Politico fac e o analiză decisivă: Al treilea război mondial este deja în desfășurare!
- 3.Elon Musk începe Operațiunea "Resetarea": Prima mare instituție care va intra în malaxor
- 4.Au ajuns-o blestemele oamenilor amărâți de care si-a batut joc: Ursula von der Leyen e grav bolnavă. Și-a anulat toate vizitele
- 5.Modelul lui Călin Georgescu: Reformele radicale ale excentricului președinte Milei au scos Argentina din recesiune!
- 6.Aici ar putea fi declanșat Al Treilea Război Mondial: au început pregătiri majore de apărare
- 7.De ce stârnește Elon Musk panică printre liderii europeni
- 8.Miracolul argentinian se poate transforma în film de groază - Aprecierea uriașă a monedei pune presiune pe Javier Milei
- 9.Soldații au devenit cel mai valoros export al Coreei de Nord. Suma gigantică pe care o primește Kim Jong-un de la Vladimir Putin pentru tunuri și carne de tun
- 10.Donald Trump ia în calcul posibilitatea de a declara o urgenţă economică naţională
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu