Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Germania preia preşedinţia Consiliului de Securitate ONU

Postat la: 02.04.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ministrul de externe al Germaniei, Heiko Maas, a subliniat luni sentimentul de responsabilitate al Berlinului în urma preluării preşedinţiei rotative a Consiliului de Securitate al ONU, despre care a spus că a fost "în inima" ONU, relatează DPA.

"Vrem să facem ceva pentru a sprijini Consiliul de Securitate al ONU în rolul său în abordarea păcii şi securităţii globale", a declarat Maas reporterilor din New York. Maas s-a aflat în New York pentru a prelua conducerea consiliului pentru luna aprilie. Ministrul de Externe al Franţei, Jean-Yves Le Drian, a fost, de asemenea, la sediul ONU să predea ştafeta Parisului, care a prezidat consiliul în luna martie.

Maas a fost evaziv luni, într-o chestiune în care Franţa şi Germania nu au reuşit să se pună de acord: câştigarea unui loc permanent în consiliu pentru Europa "Acesta este un subiect care este discutat într-o măsură mai mare în Germania decât în ​​Franţa. Ştim că este vorba despre înţelegerea de către Franţa a identităţii sale culturale", a spus Maas.

Franţa doreşte să îşi păstreze independenţa în consiliu şi este, prin urmare, împotriva stabilirii unui loc permanent pentru Europa în Consiliu. "Vom vedea cum se procedează pe termen lung în ceea ce priveşte locurile în Consiliul de Securitate al ONU, dar va fi cu siguranţă o chestiune foarte, foarte lungă", a spus Maas.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE