Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Gerhard Schroeder spune ce vrea concret Vladimir Putin după ce s-a văzut cu liderul rus la Moscova!

Postat la: 03.08.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Gerhard Schroeder, fost cancelar german şi prieten al lui Vladimir Putin, a declarat că preşedintele rus îşi doreşte o "soluţie negociată" la războiul din Ucraina şi că acordul privind transporturile de cereale ar putea reprezenta un pas înainte, relatează The Guardian.

"Vestea bună este că Kremlinul doreşte o soluţie negociată", a declarat Schroeder pentru cotidianului săptămânal Stern şi RTL/ntv.

El a adăugat că a avut o întrevedere, săptămâna trecută, la Moscova, cu Putin.

"Un prim succes este acordul pentru cereale, e posibil să poată fi extins încet spre o încetare a focului", a subliniat Schroeder.

Fostul cancelar german a spus că soluţii la probleme cruciale precum cea a Crimeei ar putea fi găsite în timp, "poate nu peste 99 de ani, ca în cazul Hong Kong-ului, ci în timpul generaţiei viitoare".

El a precizat că o alternativă la aderarea la NATO pentru Ucraina ar putea fi neutralitatea armată, precum în cazul Austriei.

Viitorul regiunii Donbas din estul Ucrainei, scena unor lupte aprige, este, însă, mai complicat, a continuat Schroeder.

"Va trebui găsită o soluţie bazată pe modelul cantonal elveţian", a mai spus el, adăugând că ar trebui să se verifice dacă Putin se va întoarce la o "linie de contact" antebelic într-o încetare a focului.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE