Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












FSB publică o înregistrare cu presupusa autoare a atentatului în care a murit Daria Dughina

Postat la: 22.08.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Serviciul Federal de Securitate (FSB - serviciul secret al Federației Ruse, succesor al KGB-ului) publică o înregistrare video în care apare presupusa autoare a atentatului în care a murit fiica ideologului rus Aleksandr Dughin. Întregistrare a fost publicată pe contul oficial de Telegram al Kremlinului.

Administraţia Vladimir Putin consideră că atentatul soldat cu moartea Dariei Dughina, fiica filosofului Aleksander Dughin, ideologul Kremlinului, a fost planificat şi comis de serviciile secrete ucrainene. "Crima a fost planificată şi comisă de serviciile secrete ucrainene", a comunicat luni Serviciul Federal de Securitate (FSB) din Rusia, conform agenţiei Interfax. Administraţia Volodimir Zelenski susţine că nu este implicată în atentatul de la Moscova.

FSB a stabilit că atentatul a fost comis de o individă din Ucraina în vârstă de 43 de ani, care a venit în Rusia în iulie, trecând prin Estonia, stat membru al Uniunii Europene şi al NATO. "Executorul este cetățean al Ucrainei Vovk Natalia Pavlovna, născută în 1979, care a ajuns în Rusia pe 23 iulie 2022 împreună cu fiica ei Shaban Sofia Mikhailovna, născută în 2010", a precizat FSB. FSB a precizat că, după comiterea crimei, "Vovk împreună cu fiica ei au plecat prin regiunea Pskov în Estonia".

Potrivit FSB, "pentru a organiza asasinarea Duginei și a obține informații despre stilul ei de viață, au închiriat un apartament la Moscova, în casa în care locuia defunctul". Pentru a monitoriza pe fata lui Dughin, suspecții au folosit o mașină Mini Cooper, iar la intrarea în Rusia au fost folosite numerele Republicii Populare Donețk - E982XN DPR, la Moscova - Kazahstan - numere - 172AJD02, iar la plecare - ucraineană - AH7771IP.

Daria Dughina, în vârstă de 29 de ani, a fost asasinată sâmbătă, într-o explozie care a vizat maşina sa. Autorităţile ruse cred că ţinta atacului era tatăl Dariei, filosoful Aleksandr Dughin, considerat ideologul Kremlinului. Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a transmis luni după-amiază un mesaj de condoleanţe pentru moartea Dariei Dughina. "O crimă odioasă, crudă a pus capăt vieţii Dariei Dughina, o persoană strălucitoare, talentată, cu un suflet autentic rus, nobil, iubitor şi deschis. A demonstrat ce înseamnă să fii un patriot rus", a afirmat Vladimir Putin, conform cotidianului Le Monde.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE