Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Francezii vor putea ieși din casă doar cu documente de derogare. Polițiștii vor păzi respectarea restricțiilor

Postat la: 15.10.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Cetățenii din nouă mari metropole din Franța în care va fi impusă carantina nocturnă de sâmbătă vor putea să își părăsească locuințele doar pentru a lucra sau pentru călătorii pre-programate pentru care trebuie să aibă documente relevante, a spus joi premierul Jean Castex, relatează Reuters.

De asemenea, ministrul francez de Interne, Gerald Darmanin, a spus că 12.000 de polițiști vor fi mobilizați pentru a asigura respectarea carantinei în cele nouă mari metropole. Cu toate acestea, poliția nu va garanta respectarea "regulii de maxim șase persoane" la adunările private, a adăugat acesta. Președintele Emmanuel Macron a anunțat miercuri că va fi impusă carantina nocturnă între orele 21.00 și 06.00, în mai multe metropole mari, inclusiv Paris, pentru a opri al doilea val de coronavirus care lovește țara, începând de pe 17 octombrie.

Pe lângă Paris și regiunea sa, sunt vizate opt mari metropole: Lille, Lyon, Aix-Marseille, Grenoble, Montpellier, Saint-Etienne, Rouen și Toulouse. În practică, restaurantele, barurile, teatrele și cinematografele vor trebui, prin urmare, să se închidă la 21:00 (19:00 GMT). "Nu vom mai merge la casele prietenilor la petrecere, pentru că știm că aici ne contaminăm cel mai mult", a spus șeful statului. Cei care încalcă restricțiile sunt pasibili de o amendă de 135 de euro. Macron i-a îndemnat, de asemenea, pe francezi să-și limiteze întrunirile private la „maximum șase persoane".

Starea de urgență este reinstituită în Franța, după ce țara se confruntă cu cu o creștere accentuată a pandemiei. Franța a raportat miercuri 22.591 de noi cazuri de coronavirus, bilanțul zilnic depășind pragul de 20.000 pentru a treia oară în șase zile, în timp ce numărul spitalizărilor și numărul deceselor legate de Covid sunt în creștere.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE