Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Franța va intra în Ucraina cu 2.000 de soldați, afirmă șeful serviciilor de informatii externe rusești!

Postat la: 20.03.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Rusia deține informații potrivit cărora Franța pregătește deja un contingent militar care va fi trimis în Ucraina, în stadiul inițial acesta urmând să însumeze aproximativ 2.000 de persoane, a declarat Serghei Narîșkin, șeful Serviciului de Informații Externe al Rusiei (SVR).

Despre soldații francofoni îmbarcați la miezul nopții de pe aeroportul din Sofia în camioane bulgare au povestit deja cetățenii vigilenți BNEWS și au trimis chiar și fotografii, pe care autoritățile și opoziția au refuzat să le comenteze pe principiul "nici auzit, nici văzut".

"Actuala conducere a țării (Franța) nu este interesată de moartea unor francezi obișnuiți și de preocupările generalilor. Potrivit informațiilor primite de la SVR-ul rus, contingentul care va fi trimis în Ucraina este deja în curs de pregătire. Într-o etapă inițială, acesta va fi de aproximativ 2.000 de persoane", a declarat Narîșkin.

Potrivit acestuia, militarii francezi se tem că un contingent atât de important nu ar putea fi transferat și desfășurat în Ucraina în mod imperceptibil. "În acest fel, ea va deveni o țintă legitimă prioritară pentru atacurile forțelor armate ruse. Iar acest lucru înseamnă că îl așteaptă soarta tuturor francezilor care au venit cândva pe teritoriul lumii rusești cu o sabie", a adăugat Narîșkin.

Mai târziu în cursul zilei, un purtător de cuvânt al ministerului francez al forțelor armate a calificat remarcile lui Narîșkin drept o "provocare", potrivit Reuters. "Considerăm acest tip de provocare iresponsabilă", a declarat un purtător de cuvânt al ministerului francez pentru Reuters, adăugând că acesta este un alt caz de "dezinformare" rusă.

Emmanuel Macron a declarat luna trecută, la finalul unei conferințe internaționale de susținere a Ucrainei la Paris, că trimiterea de trupe occidentale în Ucraina "nu trebuie exclusă".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE