Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Franța orwelliană: Parlamentul aprobă o lege care supraveghează în masă cetățenii facilitând spionarea dispozitivelor electronice de către autorități

Postat la: 20.07.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Franța introduce o legislație pregătită să deschidă o eră de supraveghere în masă a populației sale. Administrația fostului bancher Rothschild și băiatul de afiș al globaliștilor, Emmanuel Macron, pare a fi terenul de testare pentru atât de multe idei nefaste din societățile occidentale.

După ce a reușit să "reformeze" pensiile modificând vârsta de pensionare fără un vot în Parlament și rezistând la săptămâni de proteste dure, părea că este doar o chestiune de timp până la introducerea unor politici și mai distopice. Ei bine, iată.

Associated Press: "Parlamentarii francezi au adoptat marți un proiect de lege de reformă amplă a justiției, care include o dispoziție care permite agenților de aplicare a legii să intercepteze de la distanță camerele, microfoanele și serviciile de localizare a telefoanelor și a altor dispozitive conectate la internet ale unor suspecți de infracțiuni." Măsura stipulează în mod clar că procedura poate fi executată "fără știrea sau consimțământul proprietarului sau posesorului său", dar este limitată la "suspecții implicați în terorism, crimă organizată și alte activități ilegale pedepsite cu cinci sau mai mulți ani de închisoare."

Autorizarea ascultării a fost inclusă într-un proiect de lege de reformă menit să modernizeze procedurile penale și să aducă "o justiție mai rapidă, mai clară, modernă". Adunarea Națională a adoptat marți două proiecte de lege ambițioase care au fost îmbrățișate anterior de Senat în luna mai. Noua legislație crește cheltuielile pentru sistemul judiciar cu aproape 11 miliarde de euro până în 2027, într-o măsură pe care activiștii pentru drepturile digitale au criticat-o ca fiind o invazie a vieții private.

Ministrul justiției Dupond-Moretti a propus vânătoarea de suspecți cu ajutorul tehnologiei de înaltă tehnologie ca o alternativă la practicile de supraveghere de lungă durată ale poliției, cum ar fi ascultarea telefonică a vehiculului și a casei suspectului, pe care le-a considerat că nu mai sunt viabile și sunt din ce în ce mai periculoase pentru anchetatori. "De ce ne-am priva de noile tehnologii?", a întrebat Dupond-Moretti.

Pe lângă limitarea utilizării spionajului de înaltă tehnologie asupra suspecților la infracțiuni pedepsite cu cel puțin cinci ani de închisoare, legislația conține și alte controale. Scopul interceptării unui dispozitiv conectat trebuie să fie localizarea unei persoane în timp real, iar judecătorul de instrucție într-un caz trebuie să dea undă verde. Pe lângă activarea serviciilor de localizare, măsura le-ar permite anchetatorilor să activeze camera și microfonul telefonului unui suspect.

Această nouă legislație vine după ce, în aprilie, legislatorii francezi au adoptat o lege "pentru a permite utilizarea inteligenței artificiale și a dronelor în supravegherea video în masă" în timpul Jocurilor Olimpice de vară din 2024 de la Paris. Se consideră că guvernul Macron capitalizează preocupările reale și rezonabile privind siguranța pentru a aplica măsuri draconice, abordând securitatea prin supravegherea tuturor.

Asadar, deputații francezi din camera inferioară au aprobat legea extrem de controversată, supranumită de critici drept Legea Patriotului francez, printr-o simplă ridicare de mână. Proiectul de lege care a fost introdus pentru prima dată în aprilie, la trei luni după seria de atacuri teroriste din întreaga Franță, a primit aprobarea legislatorilor din camera superioară a Franței la începutul acestei luni. Cu noile lor puteri legale, serviciile de informații franceze pot ocoli necesitatea unor mandate judiciare pentru a utiliza interceptări telefonice și alte metode de supraveghere pentru a colecta informații de la public.

Reședințele private ar putea fi monitorizate acum prin măsuri de geolocalizare, în timp ce comunicațiile mobile pot fi interceptate, iar vizitele pe paginile web pot fi monitorizate cu ajutorul unui algoritm complex pe care furnizorii de internet vor fi obligați să îl instaleze. De asemenea, va fi acum posibilă instalarea de keyloggeri pentru a urmări în timp real utilizarea calculatorului. Macron creează o societate de supraveghere în care nimic nu este secret, cu excepția supravegherii în sine.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE