Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Fostul șef al serviciilor militare secrete cehe: Occidentul susține Ucraina cu vorbe

Postat la: 06.07.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Țările Occidentului susțin intens Ucraina cu vorbe, dar ajutor real sunt capabile să-l ofere tot mai puține, a apreciat fostul șef al serviciilor militare secrete cehe, generalul-maiorul Andor Sandor, într-un interviu acordat publicației Parlamentni listy.

Potrivit spuselor sale, o serie de țări europene au adoptat, inițial, o cale moderată în această chestiune și nu se grăbesc să acorde în continuare un sprijin activ Kievului. Drept exemplu, generalul a indicat Germania, care a promis destul de multe, dar a făcut destul de puțin. Principala problemă este că nu a mai rămas mare lucru de trimis: sisteme de rachete antiaeriene și antitanc, pe care ucrainenii le folosesc deja, au fost trimise, iar rezervele "moștenirii sovietice" se termină curând.

Sandor a subliniat că, în cazul unui conflict, nici Cehia nu va mai avea arme suficiente. În plus, premierul țării, Petr Fiala, a recunoscut recent că nu mai au cu ce să ajute Kievul. "Rezervele și posibilitățile industriei de apărare sunt limitate și, este de la sine înțeles, că Alianța însăși nici nu s-a gândit măcar că în Europa va izbucni un conflict de durată. Problema este că nu mai aveam prea multă tehnică de luptă pentru un război lung. Noi habar nu avem cum să transformăm o industrie pașnică într-una militară", a spus generalul.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE