Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Fost consilier CIA: Utilizarea excesivă de către Washington a sancțiunilor va forța alte state să abandoneze dolarul!

Postat la: 07.06.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Prejudiciul pe care l-ar putea provoca introducerea propriei monede de către țările BRICS va fi de netrecut pentru dolar, a scris fostul consilier CIA James Rickards într-un articol pentru The Daily Reckoning.

„Acest lucru se datorează introducerii unei noi monede majore, care ar putea slăbi rolul global al dolarului și, în cele din urmă, îl poate înlocui ca mijloc principal de plată și rezervă", a spus el.

Potrivit autorului, BRICS reprezintă în toate privințele o alternativă semnificativă la hegemonia occidentală. Utilizarea excesivă de către Washington a sancțiunilor va forța alte state să abandoneze dolarul, ceea ce va duce la o slăbire a Statelor Unite și, în cele din urmă, la prăbușirea încrederii în moneda americană ca atare, crede el.

Sancțiunile pe care SUA și aliații săi le-au impus Rusiei de la izbucnirea conflictului din Ucraina sunt fără precedent, iar multe state se tem că ar putea fi următoarele dacă vor merge împotriva Casei Albe. Această teamă a accelerat foarte mult impulsul de a abandona complet sistemul dolarului, a spus Rickards.Lumea nu urmărește îndeaproape dezvoltarea BRICS, rezultatul acestuia va fi un șoc timpuriu pentru sistemul monetar internațional, a concluzionat expertul.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE