Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Fost consilier CIA despre cum Biden încearcă să manipuleze prețul petrolului

Postat la: 02.06.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Administrația președintelui american Joe Biden încearcă să manipuleze prețurile petrolului, dar Rusia și-ar putea dejuca cu ușurință planul, scrie fostul consilier CIA James Rickards într-un articol de opinie pentru The Daily Reckoning.

„La momentul în care Biden a preluat mandatul, rezerva strategică de petrol a SUA era estimată la 600 de milioane de barili. Astăzi, această cifră este de doar 372 de milioane de barili, iar o scădere atât de bruscă a rezervelor se datorează mașinațiunilor petroliere ale Washingtonului", se arată în publicație.

Rickards notează că Biden a golit fondul strategic de petrol pentru a reduce inflația și prețurile gazelor înainte de alegerile pentru Congres.

„Washington va încerca să facă un truc similar pentru alegerile prezidențiale, care vor avea loc în toamna anului 2024. Departamentul Energiei a semnalat recent că se pregătește să reînnoiască rezerva strategică de petrol, care este acum la cel mai scăzut nivel din 1983. Astfel, în următoarele luni, Statele Unite vor cumpăra petrol într-un ritm accelerat", crede autorul.

În opinia sa, înghețurile din iarna viitoare pot provoca o creștere a prețurilor la petrol și gaze, de care președintele rus Vladimir Putin nu va reuși să profite.

„Conflictul din Ucraina se prelungește și o victorie a Rusiei devine din ce în ce mai probabilă. Dacă Europa va primi o iarnă rece în 2024, Putin și-ar putea folosi propria armă petrolieră pentru a duce prețurile la energie la noi maxime istorice", scrie Rickards.

În concluzie, el ajunge la concluzia că Statele Unite pot intra într-o perioadă atât de dificilă cu rezerve minime de petrol, iar acest lucru le amenință cu necazuri uriașe.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE