Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Fostă angajată a Departamentului de Stat, condamnată la peste 3 ani de închisoare pentru spionaj

Postat la: 10.07.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Candace Claiborne, o fostă angajată a Departamentului american de Stat, a fost condamnată la 40 de luni de închisoare și la plata unei amenzi de 40.000 de dolari întrucât a oferit informații neclasificate agenților secreți chinezi în schimbul unor sume mari de bani, scrie Mediafax, citând Fox News.

Claiborne, care deținea o autorizație de securitate ce îi oferea acces la informații strict confidențiale, a început să lucreze în 1999 ca specialist în management în cadrul Departamentului de Stat. În această calitate a fost detașată la Bagdad, Khartoum, iar ulterior la Beijing și Shanghai.

Autoritățile americane au prezentat dovezi ample despre legăturile dintre Claiborne și doi agenți de informații chinezi, inclusiv e-mailuri, mesaje text și cel puțin un mesaj vocal. Unele dintre documentele pe care le-a împărtășit cu agenții au inclus strategii economice ale SUA și informații privind vizite ale demnitarilor din cele două țări.

De-a lungul a peste cinci ani, agenții chinezi i-au oferit lui Claiborne sume mari de bani, școlarizarea la o școală de modă din China, vacanțe, un apartament mobilat, un laptop, un telefon și o remunerație lunară. O parte din daruri i-au fost date direct lui Claiborne, iar altele unor membri apropiați ai familiei sale.

Judecătorul districtual Randolph Moss a specificat că informațiile oferite de Claiborne nu erau clasificate, însă infracțiunea comisă de aceasta este "o infracțiune cu adevărat gravă, o trădare a angajatorului ei și o trădare a țării sale".

La rândul ei, Claiborne a declarat că îi pare rău pentru faptele comise. "Mi-am pierdut slujba, reputația și încrederea guvernului. Am făcut o greșeală teribilă și acum plătesc prețul", a mai spus condamnata.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE