Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Forumul de la Davos: "Prețurile la combustibil trebuie să crească și mai mult pentru a salva democrația. Schimbările climatice înseamnă declinul!"

Postat la: 11.07.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Forumul Economic Mondial (FEM) de la Davos a publicat luni un document prin care își asumă anumite poziții referitoare la crizele lumii moderne. Documentul leagă „schimbările climatice" de „declinul democrației", spunând că prețurile la combustibil ar trebui să crească și mai mult pentru a „salva" democrația, relatează Reuters.

Textul celor de la FEM susține că, în ultimii 15 ani, democrația a fost în declin la nivel mondial, iar pentru a proteja și promova libertatea, „democrațiile conducătoare trebuie să-și consolideze economiile și să protejeze libertatea". Aceștia consideră că ignorarea progresului către o „economie cu emisii scăzute de carbon ar putea pune democrațiile în pericol economic mai mare, nu mai puțin", în timp ce repetă cererea unor activiștilor de mediu care cer companiilor să nu mai investească în combustibili fosili.

Organizația propune impunerea unor taxe pe combustibilii fosili, care ar descuraja companiile să se mai bazeze pe aceștia și să facă tranziția înspre forme mai „verzi" de energie. În luna iunie, ministrul Energiei Virgil Popescu a anunțat că România s-a angajat să înceteze producerea de energie electrică pe bază de lignit și huilă, până la data de 31 decembrie 2030.

Țările membre ale Uniunii Europene au aprobat sfârșitul motoarelor termice, începând cu 2035, impunând astfel motoare 100% electrice. România ceruse UE să amâne cu cel puțin cinci ani acest termen limită. Țara noastră are două fabrici de mașini: Dacia la Mioveni și Ford la Craiova. Închiderea acestor industrii ar duce la un dezastru economic pentru țara noastră.

La solicitarea câtorva țări, printre care Germania și Italia, cei 27 au convenit totuși să ia în considerare o posibilă undă verde în viitor pentru tehnologii alternative, cum ar fi combustibilii sintetici sau motoarele hibride reîncărcabile, dacă acestea fac posibilă atingerea obiectivului de eliminare completă a emisiilor de gaze cu efect de seră la vehicule.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE