Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Florida interzice pașaportul de vaccinare. Motivul este unul de bun simt

Postat la: 03.04.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Pașaportul de vaccinare, acel document care atestă că titularul a fost vaccinat împotriva COVID-19, a fost interzis de guvernatorul republican al statului Florida, Ron DeSantis.

Astfel, potrivit ordinului guvernatorului, serviciile administrative din Florida nu vor mai putea elibera pașapoarte de vaccinare sau orice alt tip de document care să ateste că o persoană a fost vaccinată împotriva COVID-19. Motivul este acela al respectării „libertăților individuale", a anunțat vineri DeSantis. Totodată, ordinul împiedică companiile din Florida să solicite clienţilor acest tip de paşaport de vaccinare sau dovada unei imunizări împotriva virusului.

„Am semnat un ordin care interzice utilizarea așa-numitelor pașapoarte de vaccinare. Legislativul lucrează pentru a face permanentă această protecție oferită cetățenilor din Florida și abia aștept să semnez curând o lege în acest sens", a scris DeSantis pe Twitter. Guvernatorul, un apropiat al fostului președinte al Statelor Unite, Donald Trump, susține că pașaportul de vaccinare limitează libertățile individuale și amenință confidențialitatea datelor medicale.

„Este total inacceptabil ca un Guvern sau sectorul privat să vă solicite să prezentaţi o dovadă a vaccinării doar pentru a participa la viaţa socială. Vrei să mergi la cinema? Trebuie să arăţi asta? Nu. Vrei să mergi să vezi un meci? Nu. Vrei să mergi într-un parc de distracţii? Nu. Nu suntem de acord cu asta", mai spune guvernatorul. Anunțul lui DeSantis vine după informatia ca Administrația Biden vrea sa introduca un pașaport de vaccinare.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE