Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Financial Times: Statele Unite „a cerut în mod activ" reluarea comerțului cu petrol rusesc

Postat la: 10.03.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Autoritățile americane i-au îndemnat în mod privat pe cei mai mari comercianți de mărfuri să nu se teamă să încheie acorduri pentru furnizarea de petrol din Rusia, care este tranzacționat în limitele plafonului de preț stabilit de țările occidentale, relatează Financial Times, citând oameni familiarizați cu chestiunea.

Potrivit publicației, oficialii Trezoreriei SUA au avut întâlniri cu reprezentanții companiilor comerciale Trafigura și Gunvor. Deși statele nu au intervenit în comerțul cu petrol rusesc în conformitate cu plafonul de preț, cei mai mari comercianți de petrol se temeau să se implice în el. După cum a declarat pentru FT unul dintre participanții la întâlnire, Statele Unite „a cerut în mod activ" reluarea comerțului cu petrol rusesc. După cum subliniază publicația, Washingtonul încearcă să reducă veniturile Moscovei din vânzarea de materii prime, dar dorește în același timp să mențină aprovizionarea cu petrol din Rusia, temându-se de consecințele întreruperii livrărilor de la unul dintre cei mai mari exportatori.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE