Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Fermierii germani l-au alergat printr-un port pe ministrul Economiei din cauza planurilor de austeritate VIDEO

Postat la: 05.01.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

O mulțime furioasă de fermieri a încercat noaptea trecută să forțeze accesul pentru a ajunge la ministrul german al Economiei si vicepremier Robert Habeck când acesta se întorcea din vacanță. Un videoclip arată acum momentele dinaintea escaladării.

Furia fermierilor față de planurile de austeritate ale guvernului federal este enormă. Chiar dacă coaliția a inversat acum unele dintre reducerile de subvenții anunțate inițial, nemulțumirile fermierilor nu s-au diminuat. Fermierii au acționat deosebit de înfricoșător joi seara pe un chei din Schlüttsiel (Schleswig-Holstein), scrie Ziarul Românesc din Germania.

Guvernul german a atenuat joi planurile de reducere a costurilor care i-au înfuriat pe fermieri. Coaliția cancelarului Olaf Scholz, care se luptă pentru a finaliza un proiect de buget pentru 2024, a făcut schimbări neașteptate, inclusiv schimbarea planurilor de reducere a subvențiilor agricole după reacțiile fermierilor. În loc să se încheie brusc scutirea fiscală la motorina agricolă, subvenția va fi redusă cu 40% în acest an, cu 30% în 2025 și se va încheia din 2026. Din proiect se elimină și eliminarea tratamentului preferențial în taxa pe vehicule pentru silvicultură și agricultură.

Fermierii au organizat un protest cu tractoare la Berlin și au anunțat mai multe demonstrații, chiar și ministrul Agriculturii Cem Özdemir s-a exprimat împotriva implementării integrale a reducerilor. El a spus că fermierii nu au alternativă la motorină.

 

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE