Familia Biden a decis: Ce se întâmplă cu candidatura lui Joe Biden pentru un nou mandat la Casa Albă
Postat la: 01.07.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Familia preşedintelui Joe Biden s-a reunit duminică la Camp David pentru a-l îndemna pe liderul de la Casa Albă să rămână în cursă şi să continue să lupte în ciuda prestaţiei sale dezastruoase la dezbatere. Unii membri ai familiei au criticat modul în care personalul său l-a pregătit pentru confruntare.
Biden şi-a petrecut ziua cu prima doamnă Jill Biden, copiii şi nepoţii săi. A fost o deplasare programată anterior la reşedinţa prezidenţială din Maryland pentru o şedinţă foto cu Annie Leibovitz pentru viitoarea Convenţie Naţională Democrată. Dar întâlnirea a fost, de asemenea, un exerciţiu în încercarea de a-şi da seama cum să calmeze anxietatea democraţilor, care a explodat în urma prestaţiei de joi.
Deşi familia sa era conştientă de rezultatele slabe obţinute în faţa lui Donald Trump, ei continuă să creadă că este cea mai bună persoană pentru a-l învinge pe prezumtivul candidat republican. Membrii familiei lui Biden cred, de asemenea, că este capabil să îndeplinească funcţia de preşedinte pentru încă patru ani, potrivit persoanelor care nu au fost autorizate să vorbească public despre discuţiile interne şi au vorbit cu Associated Press sub rezerva anonimatului.
Printre cei mai vocali: Jill Biden şi fiul său Hunter, la care preşedintele a apelat mult timp pentru sfaturi şi consiliere. Ambii consideră că preşedintele nu ar trebui să se retragă atunci când este la pământ şi cred că îşi poate reveni din ceea ce ei consideră a fi o performanţă sub aşteptări. Familia a pus la îndoială modul în care a fost pregătit pentru dezbatere de către personal şi s-a întrebat dacă ar fi putut face ceva mai bine.
Campania lui Biden a petrecut zilele care au urmat dezbaterii - în cadrul căreia a părut răguşit, a tras de timp şi, uneori, a dat răspunsuri complicate - încercând să menţină donatorii şi susţinătorii, în timp ce democraţii se întreabă din ce în ce mai mult dacă el ar trebui să rămână în cursă.
În acest moment al procesului de delegare, Biden ar trebui probabil să decidă să renunţe pentru a exista un nou candidat. Iar oamenii pe care îi ascultă cel mai mult în lume - soţia şi fiul său - îi spun să rămână în cursă.
Chiar şi înainte de dezbatere, vârsta preşedintelui democrat, 81 de ani, a reprezentat o problemă pentru alegători, iar confruntarea de la ora de maximă audienţă a părut să consolideze preocupările profunde ale publicului în faţa poate celei mai mari audienţe pe care o va avea în cele patru luni până la ziua alegerilor. CNN a precizat că mai mult de 51 de milioane de persoane au urmărit dezbaterea.
În timp ce preşedintele era adunat cu familia sa, democraţii proeminenţi s-au adunat duminică pentru a oferi o demonstraţie publică de sprijin pentru campania sa.
"Nu cred că Joe Biden are o problemă în a conduce în următorii patru ani", a declarat un aliat apropiat, reprezentantul democrat James Clyburn din Carolina de Sud. "Joe Biden ar trebui să continue să candideze pe baza dosarului său".
Senatorul Raphael Warnock, un democrat din Georgia şi preot baptist, a declarat că au existat "mai multe duminici în care mi-aş fi dorit să fi ţinut o predică mai bună", făcând legătura cu prestaţia lui Biden la dezbatere.
"Dar după terminarea predicii, era de datoria mea să întruchipez mesajul, să apar pentru oamenii pe care îi slujesc. Şi asta a făcut Joe Biden întreaga sa viaţă", a spus Warnock. Acesta a fost un ecou al mesajului din partea altor susţinători că Biden a avut o dezbatere proastă, dar o viaţă întreagă de bună guvernare.
Warnock, la fel ca Clyburn şi alţii, s-a referit la numeroasele minciuni ale lui Donald Trump din timpul dezbaterii - greşeli pe care Biden şi moderatorii dezbaterii nu au reuşit adesea să le verifice de pe scenă - inclusiv cu privire la atacul din 6 ianuarie 2021 asupra Capitoliului de către susţinătorii lui Trump, imigraţie şi rezultatul alegerilor din 2020.
"Ori de câte ori îşi mişca gura, minţea", a spus Warnock despre Trump.
Dar unii democraţi şi-au exprimat îngrijorarea că atât campania lui Biden, cât şi Comitetul Naţional Democrat nu au luat suficient de în serios impactul dezbaterii.
Fostul senator de Iowa Tom Harkin, care a lucrat mai mult de două decenii cu Biden în Senat, a numit dezbaterea "un dezastru din care Biden nu îşi poate reveni".
Harkin a sugerat că senatorii democraţi aflaţi în curse cruciale şi "poate toţi senatorii democraţi în funcţie ar trebui să îi scrie o scrisoare lui Biden în care să îi ceară să îşi elibereze delegaţii şi să se dea la o parte, astfel încât convenţia să poată alege un nou candidat", potrivit unui e-mail către susţinători care a fost obţinut de Associated Press. Acesta a fost menţionat pentru prima dată în rubrica jurnalistei din Iowa Julie Gammack de sâmbătă, Iowa Potluck.
"Acesta este un moment periculos şi este mai important decât ego-ul sau dorinţele lui Joe Biden de a rămâne preşedinte", a conchis Harkin.
Preşedintele DNC, Jaime Harrison, şi managerul de campanie al lui Biden, Julie Chavez Rodriguez, au avut sâmbătă după-amiază o convorbire telefonică cu zeci de membri ai comitetului din întreaga ţară - un grup format din unii dintre cei mai influenţi membri ai partidului - în cadrul căreia au oferit o evaluare optimistă a căii de urmat şi nu au dat posibilitatea celor prezenţi să răspundă cu întrebări.
Mai mulţi membri ai comitetului care au participat la discuţie, majoritatea cărora li s-a acordat anonimatul pentru a vorbi despre discuţia privată, au descris sentimentul că li s-a cerut să ignore o situaţie gravă.
"Au existat o serie de lucruri care ar fi putut fi spuse în abordarea situaţiei. Dar nu am primit aşa ceva. Am fost stingheriţi", a declarat Joe Salazar, un membru ales al DNC din Colorado, care a participat la discuţie.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
DAVOS - Ursula Von der Leyen crede că Donald Trump duce lumea spre pierzare: Retragerea din acordul de la Paris duce la prăpăd
Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, reacționează la retragerea lui Donald Trump din Acordul de la Paris. Ea declară că acordul privind schimbările climatice reprezintă o salvare pentru omenire. Practic, șefa CE acuză că decizia lui Donald Trump duce lumea spre piezare, din punct de vedere economic și climatic.
-
Primele semne ale strămoșilor omenirii din Europa ar fi din România. Dezvăluirile care confirmă o teorie veche
Teoria cu privire la faptul că România este locul în care se află cele mai vechi urme de locuire a homininilor, străbunii rasei umane, din Europa a fost confirmată de un studiu publicat în jurnalul internațional Nature Communications.
-
Italia anunță o lovitură imensă în medicină: A descoperit gena care cauzează Alzheimer
Una din cele mai controversate boli poate deveni istorie. Alzheimerul, un mister pentru oamenii de știință și o teroare pentru cei afectați, care ajung să își uite chiar și rudele, ar putea fi cauzat de o genă. O echipă de cercetători italieni a descoperit o nouă genă care provoacă boala Alzheimer, conform unui studiu publicat duminică, transmite luni agenţia ANSA.
-
Alertă de poluare masivă în București. Calitatea aerului la valori de "foarte rău" și "extrem de rău", avertizează Agenția pentru Protecția Mediului
Agenția pentru Protecția Mediului București avertizează că, în ultimele două zile, în zona București-Ilfov, s-au înregistrat concentrații foarte ridicate de particule în suspensie PM10 și PM2.5, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile dispersiei poluanților.
-
CEDO refuză să suspende decizia CCR de anulare a alegerilor din România: NU există risc iminent!
Curtea Europeană a Drepturilor Omului a decis să nu dea curs cererii formulate de Călin Georgescu privind anularea alegerilor din România! Anularea deciziei CCR ar fi fost posibilă dacă la mijloc exista un risc iminent, transmit cei de la CEDO.
-
Ce meniu a fost servit la ceremonia de învestire a lui Donald Trump: Preparate sofisticate și băuturi scumpe la evenimentul anului
Meniul servit la ceremonia de învestire a lui Donald Trump în calitate de nou preşedinte al Statelor Unite a constat luni din chifteluţe de crab din golful Chesapeake şi o friptură de vită Angus, "udate" cu vinuri locale.
-
Cum ocolește Putin sancțiunile - Negocieri cu Erdogan cu privire la livrările de gaze
Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a anunţat luni că negociază cu omologul său rus Vladimir Putin exportul de gaz rusesc în Slovacia printr gazoductul TurkStream, în urma deciziei Ucrainei de a opri tranzitul gazului rusesc către Europa.
-
Decizie UE în industria alimentară: Să sperăm că scăpăm de PFAS - "chimicalele veșnice" din alimente
Comisia Europeană intenționează să propună interzicerea utilizării PFAS în produse de consum. CE va propune interzicerea substanțelor Perfluoroalchil și Polifluoroalchil, a anunțat comisarul pentru mediu, Jessika Roswall. Aceste substanțe, cunoscute sub denumirea de „chimicale veșnice", nu se descompun în mediu, acumulându-se în ecosisteme, apă potabilă și corpul uman.
-
Doi români conduc un mega proiect al lui Donald Trump: Investiție de peste 45 de milioane de dolari în ultima lună
Din echipa care dezvoltă protocolul DeFi World Liberty Financial fac parte doi români, Octavian Lojniţa, în calitate de Blockchain Lead, şi Bogdan Purnavel, Lead Developer.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Efectul BRICS: Mai mult de jumătate din țările lumii boicotează dolarul american
- 2.Politico fac e o analiză decisivă: Al treilea război mondial este deja în desfășurare!
- 3.Elon Musk începe Operațiunea "Resetarea": Prima mare instituție care va intra în malaxor
- 4.Au ajuns-o blestemele oamenilor amărâți de care si-a batut joc: Ursula von der Leyen e grav bolnavă. Și-a anulat toate vizitele
- 5.Aici ar putea fi declanșat Al Treilea Război Mondial: au început pregătiri majore de apărare
- 6.Adevăratele planuri ale lui Donald Trump pentru România. Expert în securitate: „Acest lucru mă sperie"
- 7.De ce stârnește Elon Musk panică printre liderii europeni
- 8.Miracolul argentinian se poate transforma în film de groază - Aprecierea uriașă a monedei pune presiune pe Javier Milei
- 9.Donald Trump ia în calcul posibilitatea de a declara o urgenţă economică naţională
- 10.România ajunge la sapă de lemn, în timp ce economia Ungariei bubuie: salariile vor crește cu 8%, inflația fiind menținută la 3%
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu