Falimentul Occidentului: Britanicii sunt în pragul sărăciei din cauza facturilor la energie!
Postat la: 10.08.2022 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Aproape o treime dintre gospodăriile din Regatul Unit se vor confrunta cu sărăcia în această iarnă, după ce vor plăti facturi la energie care vor crește din nou în ianuarie, relatează CNN.
Aproximativ 10,5 milioane de gospodării se vor afla în situația de sărăcie energetică în primele trei luni ale anului viitor, potrivit estimărilor Coaliției pentru eliminarea sărăciei energetice (EFPC) publicate marți - ceea ce înseamnă că venitul lor după plata energiei va scădea sub pragul sărăciei.
Guvernul britanic definește sărăcia ca fiind venitul unei gospodării mai mic de 60% din mediana britanică, care se situa la 31.000 de lire sterline (37.500 de dolari) în 2021, potrivit statisticilor oficiale.
Previziunile se bazează pe noile estimări ale firmei de cercetare Cornwall Insight, publicate tot marți, care arată că factura medie la energie a unei gospodării ar urma să ajungă la 3.582 de lire sterline (4.335 de dolari) pe an din octombrie și la 4.266 de lire sterline (5.163 de dolari) din ianuarie - echivalentul a aproximativ 355 de lire sterline (430 de dolari) pe lună.
Prognoza din ianuarie reprezintă o creștere de 116% a facturilor la energie față de nivelurile actuale. Pe măsură ce prețurile combustibililor cresc vertiginos, estimările au dificultăți în a ține pasul. Chiar săptămâna trecută, Cornwall Insight a prezis că prețurile din ianuarie vor crește cu 83% față de nivelurile actuale.
Firma de cercetare a declarat că și-a revizuit cifrele din cauza unui salt al prețurilor angro și a unei schimbări în modul în care autoritatea de reglementare din Marea Britanie calculează plafonul de prețuri. Dar ar putea exista o ușurare la orizont: Cornwall Insight se așteaptă ca facturile să înceapă să scadă în a doua jumătate a anului 2023.
Facturile la combustibili au început să crească anul trecut, în condițiile în care o criză globală de aprovizionare cu gaze naturale a împins prețurile cu ridicata la niveluri record. Invazia Rusiei în Ucraina la sfârșitul lunii februarie nu a făcut decât să exacerbeze situația.
Factura medie a unei gospodării din Marea Britanie a crescut deja cu 54% în acest an, amplificând o criză a costului vieții care i-a forțat pe mulți britanici să aleagă între a se încălzi și a mânca.
În luna mai, guvernul a anunțat un pachet de sprijin în valoare de 15 miliarde de lire sterline (18 miliarde de dolari) - inclusiv o plată de 400 de lire sterline (484 de dolari) pentru 29 de milioane de gospodării începând din octombrie - pentru a ușura povara facturilor la energie.
Dar Simon Francis, coordonator al EFPC, a declarat că nivelul actual al sprijinului guvernamental este o "picătură în ocean".
Craig Lowrey, consultant principal la Cornwall Insight, a declarat marți, într-un comunicat de presă, că dacă "400 de lire sterline nu au fost suficiente pentru a diminua impactul previziunilor anterioare [ale companiei], cu siguranță nu sunt suficiente nici acum".
Liz Truss, ministrul britanic de externe și actualul favorit pentru a-l înlocui pe Boris Johnson în funcția de prim-ministru luna viitoare, a propus reducerea taxelor pentru a-i ajuta pe cei care se luptă cu facturile, mai degrabă decât un ajutor direct. Rivalul ei, fostul ministru de finanțe Rishi Sunak, a declarat că va fi nevoie de mai mult sprijin.
Între timp, CBI - cea mai importantă organizație de afaceri din țară - l-a îndemnat pe Johnson să îi reunească pe candidații la conducerea țării pentru a conveni asupra unei modalități de a sprijini gospodăriile și întreprinderile cu facturile la energie, astfel încât măsurile să poată fi anunțate imediat ce va fi stabilit plafonul de preț pentru octombrie, la 26 august. Noul prim-ministru este așteptat să fie ales abia pe 5 septembrie.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Adevăratul motiv pentru care Donald Trump vrea să cumpere Groenlanda: Rolul strategic în economia mondială
Preocupările privind intenția lui Donald Trump de a prelua controlul asupra Groenlandei sunt și mai intense după ce acesta a fost învestit în funcție. Asta înseamnă că SUA ar putea obține o poziție strategică economică și militară extrem de importantă la nivel mondial, dacă noul președinte va obține ce își dorește, arată Radu Puiu, analist financiar în cadrul XTB România.
-
Furtuna economică perfectă. Cum arată perspectivele analiștilor financiari în timp ce Consiliul European strânge cu ușa România
Deficitul bugetului de stat prognozat pentru anul 2025 s-a majorat la valoarea medie a anticipaţiilor de 7,3% din PIB, iar anticipaţiile de creştere economică se situează la valoarea medie de 1,3%, potrivit estimărilor analiştilor Asociaţiei CFA România.
-
Donald Trump numește un controversat om de afaceri ambasador al SUA în Uniunea Europeană
Donald Trump anunță, miercuri, că l-a numit pe Andrew Puzder, fost patron al lanțurilor de fast-food Hardee's și Carl's Jr, în funcția de ambasador al Statelor Unite în Uniunea Europeană.
-
Doi experți de la Yale dezvăluie: Lovitura mortală a lui Trump care duce la sfârșitul guvernării lui Putin
Jeffrey Sonnenfeld și Steven Tian, doi experți de la Institutul Yale din Statele Unite, dezvăluie într-o analiză cum o lovitură mortală a lui Donald Trump ar putea duce la sfârșitul regimului lui Putin. Noul președinte al SUA și-a orientat poziția față de Putin, odată ce a aflat cât de slabă este cu adevărat economia Rusiei.
-
Polul Nord magnetic și-a modificat poziția neasteptat de mult: Se îndreaptă spre Rusia și poate avea consecințe grave
Spre deosebire de Polul Nord geografic, care are o amplasare fixă, poziţia Polului Nord magnetic este determinată de câmpul magnetic al Pământului, care este în continuă mişcare.
-
DAVOS - Cel mai mare fond suveran din lume avertizează: Inflaţia alimentată de tarife reprezintă unul dintre cele mai mari riscuri
CEO-ul Norges Bank Investment Management din Norvegia, care administrează cel mai mare fond suveran din lume, a declarat marţi, la Forumul Economic Mondial de la Davos, că inflaţia alimentată de tarife reprezintă unul dintre cele mai mari riscuri pentru pieţele financiare în 2025.
-
S-a aflat nota de plată pentru eliberarea de Rusia: Europa trebuie să cumpere gaze de șase miliarde de dolari de la americani
Europa ar putea fi nevoită să achiziţioneze în această vară cel puţin 100 de nave încărcate cu gaze, în valoare de aproximativ şase miliarde de dolari la preţurile actuale, pentru a înlocui stocurile de gaze, după scăderea nivelului din depozite, în urma vremii nefavorabile şi a opririi livrărilor din Rusia.
-
Călin Georgescu face o declaratie neasteptata legata de serviciile secrete si relatii cu ofiteri de informatii
Călin Georgescu, candidat independent la Președinția României, face o declarație bizară într-un interviu la Marius Tucă Show. Georgescu afirmă că are contacte în interiorul serviciilor de informații, iar „oameni de bună credință" din aceste structuri îi dau acces la rapoarte.
-
Cele mai comune probleme la buldoexcavatoare
Buldoexcavatoarele sunt utilaje esențiale în construcții, agricultură și multe alte domenii, fiind proiectate să îndeplinească sarcini diverse, precum săparea, încărcarea și manipularea materialelor. Deși sunt robuste și puternice, ca orice echipament, pot întâmpina probleme în timpul utilizării.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Efectul BRICS: Mai mult de jumătate din țările lumii boicotează dolarul american
- 2.Au ajuns-o blestemele oamenilor amărâți de care si-a batut joc: Ursula von der Leyen e grav bolnavă. Și-a anulat toate vizitele
- 3.Aici ar putea fi declanșat Al Treilea Război Mondial: au început pregătiri majore de apărare
- 4.Adevăratele planuri ale lui Donald Trump pentru România. Expert în securitate: „Acest lucru mă sperie"
- 5.De ce stârnește Elon Musk panică printre liderii europeni
- 6.Miracolul argentinian se poate transforma în film de groază - Aprecierea uriașă a monedei pune presiune pe Javier Milei
- 7.Donald Trump ia în calcul posibilitatea de a declara o urgenţă economică naţională
- 8.România ajunge la sapă de lemn, în timp ce economia Ungariei bubuie: salariile vor crește cu 8%, inflația fiind menținută la 3%
- 9.Afacere de 300 de miliarde de euro, propusă de Zelenski lui Trump, pentru economia SUA. "Luaţi banii şi vom cumpăra toate armele din Statele Unite"
- 10.Șeful influentului grup rus de analiză Valdai despre declarațiile lui Donald Trump
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu