Europa capitulează pe rând în fața lui Vladimir Putin: după Ungaria, acum și Italia se pregătește să plătească gazul rusesc în ruble!
Postat la: 28.04.2022 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Gigantul energetic italian Eni SpA se pregătește să deschidă conturi în ruble la Gazprombank JSC, ceea ce îi va permite să se conformeze cerințelor rusești ca gazele să fie plătite în moneda locală, potrivit unor persoane familiarizate cu această chestiune informează publicația Bloomberg.
Mișcarea este preventivă, deoarece Eni caută mai multe îndrumări din partea Guvernului italian și a autorităților europene cu privire la posibilitatea de a utiliza conturile pentru a cumpăra gaz rusesc și în ce condiții, au declarat sursele citate de Bloomberg.
Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a avertizat miercuri companiile să nu cedeze în fața cererilor Rusiei de a plăti gazul în ruble, spunând că astfel ar încălca sancțiunile. Dar eforturile Europei de a menține un front unit împotriva Moscovei se destramă. Ungaria deja a anunțat că o să plătească gazul rusesc în ruble.
Potrivit unei persoane apropiate de gigantul rus al gazelor Gazprom PJSC, patru cumpărători europeni au plătit în ruble și 10 au deschis conturile la Gazprombank necesare pentru a îndeplini noile cerințe de plată. Uniper SE, un cumpărător german masiv de gaz rusesc, a declarat că este convins că poate continua să facă achiziții fără a încălca sancțiunile.
Mai multe națiuni din Uniunea Europeană fac presiuni pentru obținerea unor îndrumări mai clare din partea blocului, spunând că sfaturile actuale sunt prea ambigue, potrivit unor persoane familiarizate cu discuțiile. O serie de țări doresc ca Comisia Europeană să clarifice faptul că cumpărătorii nu au nicio soluție de rezolvare pentru a se conforma cerințelor Kremlinului.
UE a declarat că plata în ruble ar încălca sancțiunile - și ar întări mâna Rusiei. Dar companiile continuă să caute modalități de a continua să distribuie gazul, iar orientările emise de bloc par să încurajeze acest lucru.
Pe măsură ce termenele de plată încep să curgă în cursul lunii viitoare, țările vor trebui să decidă dacă acceptă cererile lui Vladimir Putin sau riscă să fie nevoite să raționalizeze gazul la domiciliu. Polonia a refuzat să accepte noile condiții, iar Gazprom a oprit miercuri fluxurile de gaze ca răspuns. Încă de la început, blocul comunitar a fost divizat între țări precum Polonia, care adoptă o poziție mai dură față de Rusia, și cele care doresc mai mult să protejeze aprovizionarea cu energie.
Joi, prețul gazelor a scăzut, comercianții reevaluând riscul ca întreruperea să se extindă la restul Europei.
În ceea ce o privește, Eni nu a folosit noul mecanism, iar până acum a plătit doar în euro, au declarat persoanele menționate. Următoarea rundă de plăți nu este prevăzută decât în a doua jumătate a lunii mai.
Italia își procură aproximativ 40% din gazele naturale din Rusia, deși premierul Mario Draghi a cercetat întreaga lume pentru a găsi înlocuitori și a obținut noi acorduri cu furnizori, în special din Africa de Nord.
Un purtător de cuvânt al Eni a refuzat să comenteze situația.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
ANAF îi ia în vizor pe românii care nu își declară veniturile
Toate veniturile trebuie declarate la ANAF. Cât vine vorba despre venituri, vorbim despre banii proveniți din dividende, criptomonede, acțiuni și depozite bancare. Inclusiv cei care au deschis un depozit la bancă trebuie să raporteze acest lucru în cazul în care există o dobândă. Totodată, se mai modifică și alte aspecte importante.
-
Povestea neștiută a celei mai vechi tăblițe cu cele Zece Porunci: A fost vândută pe o sumă colosală
Pea mai veche tăbliţă cunoscută, inscripţionată cu cele Zece Porunci din Vechiul Testament, a fost vândută cu 5,04 milioane de dolari, mai mult decât dublul estimării sale maxime.
-
Politico fac e o analiză decisivă: Al treilea război mondial este deja în desfășurare!
Dacă ați fi mers pe linia frontului în primele săptămâni ale războiului din Ucraina, ați fi putut auzi strigăte în ucraineană și rusă, poate amestecate cu voci care vorbeau limbi regionale precum buryat și cecenă, scrie POLITICO.
-
Ce au decis judecătorii CAB în dosarul Călin Georgescu-anularea alegerilor prezidențiale - Fostul candidat independent a fost prezent în instanță
Instanţa Curţii de Apel Bucureşti a acordat un nou termen în procesul Călin Georgescu-anularea alegrilor prezidențiale, pentru 13 ianuarie 2025, pentru când se citează părţile, prin poştă şi prin mail sau fax
-
Candidatul comun zice că nu există nicio legătură între el și partidele de la guvernare. Crin Antonescu și-a anunțat demisia din PNL
Noiua coaliție guvernamentală, formată din PSD, PNL, UDMR și minoritățile naționale, a anunțat astăzi asumarea unui candidat comun la alegerile prezidențiale de anul viitor, în persoana lui Crin Antonescu. Fostul lider al liberalilor a spus că a acceptat propunerea partidelor de a fi candidatul comun la alegerile prezidențiale viitoare.
-
Răsturnare de situație: Care a fost, de fapt, cauza decesului actorului Mircea Diaconu - Fiica acestuia, mărturii emoționante
Marele actor Mircea Diaconu s-a stins din viață cu doar 10 zile înainte de a împlini 75 de ani. Se știa că acesta se confrunta de ceva vreme cu o boală incurabilă, iar ultimele sale momente le-a petrecut pe un pat în Spitalul Fundeni.
-
Elon Musk începe Operațiunea "Resetarea": Prima mare instituție care va intra în malaxor
Omul de afaceri Elon Musk, cea mai bogată persoană din lume şi persoana desemnată de viitorul preşedinte al SUA, Donald Trump, cu reformarea administraţiei publice, a luat la ţintă Rezerva Federală americană.
-
Trădare, dar să știm și noi: 21 de parlamentari suveraniști au votat pentru noua coaliție pro europeană
Blocul suveranist suferă o lovitură extrem de grea, la primul mare test din Parlament. La votul pentru președinții Senatului și Camerei Deputaților, 21 de parlamentari care nu pot fi decât din AUR, POT sau SOS România au votat alături de coaliția pro europeană formată din PSD, PNL, UDMR și Minoritățile Naționale.
-
Controlul statului asupra vietii private: ANAF monitorizează retragerile din bancomate. Atenție la suma pe care o scoateți
Românii care retrag sume mari de bani din bancomate intră în atenția Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Instituția a anunțat că va monitoriza atent aceste tranzacții pentru a preveni fraudele fiscale.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.De ce Franța și Marea Britanie vorbesc despre trimiterea de trupe în Ucraina
- 2.Europa se pregătește pe tăcute pentru un al treilea război mondial
- 3.Europa neo-marxistilor lui Lasconi se pregătește de un mare război și investește o sumă colosală
- 4."NU facem concesii". Rusia refuză pacea propusă de Donald Trump pentru Ucraina
- 5.Trump dezvăluie lumii planul care ar putea aduce sfârşitul războiului din Ucraina. Motivul pentru care Putin s-ar putea bucura
- 6.Ce-a ratat România prin anularea alegerilor: Viktor Orban s-a întâlnit cu Donald Trump și Elon Musk - "Viitorul a început!"
- 7.Serghei Lavrov, șeful diplomației ruse, despre alegerile din România: "Chiar nu ne pasă deloc ce fac ei acolo ca să-şi justifice maşinaţiile!"
- 8.Asta e America dictatorilor globalisti, fără nicio jenă: Preşedintele Joe Biden și-a grațiat propriul fiu, pe Hunter Biden
- 9.Donald Trump a blocat războiul din Ucraina: NATO a amânat deciziile
- 10.Anunțul lui Orban, după ce a vorbit cu Putin
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu