Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Este sau nu este o invazie mascata?! SUA isi face baze militare in Siria sub pretextul ca se luptă cu Califatul Islamic

Postat la: 29.05.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Washingtonul a început construirea unei noi baze militare în provincia Raqqa din nordul Siriei, sub pretextul combaterii Califatului Islamic. Informația a fost furnizată de Arab News, care citează surse din interiorul Forțelor Democratice Siriene, conduse de kurzi și sprijinite de Statele Unite.

Numărul militarilor pe care Statele Unite continuă să îi păstreze în Siria este de cel puțin 900, cu care controlează o treime din țară, inclusiv zone cu câmpuri petrolifere. Prezența trupelor americane în Siria este motivată de combaterea teroriștilor islamiști ISIS. În realitate, ISIS nu mai ocupă teritorii în Siria, iar marea majoritate a focarelor islamiste au fost curățate de ruși și de forțele guvernamentale ale Damascului. Adevăratul inamic al Washingtonului este regimul de la Damasc, pe care americanii încearcă să îl răstoarne încă din 2011, noteaza Activenews.

Atunci, cu sprijinul rușilor, Bashar al-Assad a fost unul dintre puținii lideri politici care au rezistat valului de revoluții islamice colorate, aprinse și sprijinite de Statele Unite, și numite ironic „Primăvara arabă". Or, Washingtonul nu îi poate ierta acest lucru lui Assad. Regimul său este în continuare țintit de o sumedenie de sancțiuni americane, care, între altele, au blocat inclusiv ajutoarele umanitare după seismul devastator din februarie 2023.

Jake Sullivan, unul dintre artizanii Primăverii Arabe, cel care într-un e-mail din 2012 către Hillary Clinton recunoștea că islamiștii din Siria sunt aliații Washingtonului, este acum consilierul pentru securitate națională al președintelui Joe Biden. Guvernul de la Damasc a informat în repetate rânduri Statele Unite că prezența americană în Siria nu este dorită. Prin urmare, din punct de vedere juridic și politic ea este o INVAZIE.

Washingtonul și-a continuat însă nestingherit ocupația în Siria. În luna martie, Congresul american a respins o rezoluție de retragere din această țară. Între timp, Siria a fost recent în Liga Arabă, de unde fusese dată afară cu mai bine de zece ani în urmă la presiunile americanilor. Semn că influența americană în lumea arabă se topește rapid, fiind înlocuită de cea ruso-americană.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE